Helyi közélet

2016.04.05. 18:33

Összesítésben is elsők lettek a nyíregyházi fotósok

Nyíregyháza - Vándorserleget, különdíjat is hoztak haza a művészeti szakközépiskola növendékei.

Nyíregyháza - Vándorserleget, különdíjat is hoztak haza a művészeti szakközépiskola növendékei.

Nemcsak a pillanat megragadásának, hanem az önkifejezésnek is az egyik formája a fotózás. Egyre több fiatal járja a világot fényképezőgéppel, s aztán kiállításokon láthatjuk viszont a csodálatos tájak, érdekes emberek megörökítését. Ebben az évben immár 49. alkalommal rendezték meg az Országos Középiskolai Fotókiállítást, amelynek Pécs adott otthont.

Profi kategóriában

A pályázati felhívásra beneveztek a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola ipar- és képzőművészeti tagozatának fotó szakos növendékei is, akik szép sikerekkel tértek haza.

Profi kategóriában ugyanis II. helyezett lett Szűcs Péter 12. évfolyamos tanuló, a III. helyet pedig Mandula Alexandra 13. évfolyamos diák szerezte meg.

A dr. Szász János vándorserleget is a nyíregyházi oktatási intézmény tanulója hozta el: az értékes díjat Hajdu Beáta 12. évfolyamos diák vehette át. Hámori Gábor különdíját Kiss Ágnes 12. évfolyamos diák kapta.

A diákok jó teljesítményének köszönhetően az országos verseny összesítésében a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola lett az első. A diákok felkészítő tanára: Csutkai Csaba.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában