Helyi közélet

2016.04.29. 16:04

Programkavalkád várható a Városnapokon

Nyíregyháza - Három napos rendezvénysorozat az újratelepítés 263. évfordulója apropóján.

Nyíregyháza - Három napos rendezvénysorozat az újratelepítés 263. évfordulója apropóján.

Miután viszlátot intettünk a Helló, Nyíregyháza! szezonnyitónak, félreérthetetlenül közeleg a Városnapok programdömping. Május 6-8-ig lesz bőven miből csemegézni, ínycsiklandozó bőségtálat kreáltak a szervezők.

– A város újratelepítésének 263. évfordulóján ünnepeljük Nyíregyháza és Rzeszów testvérvárosi kapcsolatának 20 éves jubileumát, így aztán ízelítőt kapunk a lengyel kultúrából is – fogalmazott dr. Ulrich Attila polgármester. A Nyíregyházi Települési Értéktárba újabb 9 nemzeti értéket vettek fel, ez alkalomból hirdetik ki a fotópályázat eredményét. Az ünnepi közgyűlést követően a városalapítók szobránál kezdődik 15 órától a megemlékezés. A Kossuth téren fellépnek a Prémvadászok, az Igrice és a Szabolcs Néptáncegyüttesek, este nyolctól pedig a Balkan Fanatik ad koncertet – nem csak a fanatikusainak.

Pénteken fél hattól a VMKK-ban Katyn címmel nyílik időszaki tárlat, másnap kettőtől pedig a II. Nyíregyházi Nemzetközi Plain-AIR Művésztelep kiállítása látogatható ugyanott. Május 7-én a városháza előtt kulturális programkavalkáddal kísért forgatag részesei lehetnek az érdeklődők, 15 órakor elkezdődik a Nyíregyházi Zene Ünnepe.

Vasárnap 10 éves az Eperjesi Átrium Galéria címmel a Városi Galériában nyitják meg az újabb kiállítást, a Kossuth téren 16 órától esedékes az Akusztikus Zene Ünnepe.

– Igyekeztünk minél színesebb programot összeállítani kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Helló, Nyíregyháza! idején sok biciklis fogadta meg a kérést, és szállt le a nyeregből – köszönet érte. A Városnapok alkalmával ismét biciklistop lesz, remélem, jó példával járnak a sétálóutcához érkező pedálozók. Tolva szabályos – jegyezte meg végezetül dr. Ulrich Attila.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában