Helyi közélet

2016.04.25. 18:22

Szakmájuk sztárjai lettek a vásárosnaményi fiatalok

Vásárosnamény - A szakmák sztárjait kereste a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az idei Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen (OSZTV).

Vásárosnamény - A szakmák sztárjait kereste a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az idei Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen (OSZTV). Az országos döntőket a IX. Szakma Sztár Fesztiválon április 18–20. között rendezték Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G, F és A pavilonjában. A verseny (mely a WorldSkills válogatója is volt egyben) célkitűzése továbbra is a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is – társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, azok népszerűsítése. Az országos szakmai versenyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából 40 szakképesítésben – köztük 4 új informatikai szakmában – hirdették meg a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára.

A rangos megmérettetésnek megyei érdekeltsége is volt: az SZKTV-én férfiszabó kategóriában Nagy Anita, a vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Szakközépiskola és Szakiskola tanulója, a WorldSkills válogatón pedig virágkötészetben jeleskedett Nagy Gábor, aki szintén Vásárosnaményból képviselte megyénket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában