Helyi közélet

2016.04.28. 14:55

Sztárek Ferenc díjat kapott

Nyíregyháza - Csütörtök délelőtt a nyíregyházi közgyűlésen Sztárek Ferenc-díjat vehetett át Frecska István tű. törzsőrmester, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetője.

Nyíregyháza - Csütörtök délelőtt a nyíregyházi közgyűlésen Sztárek Ferenc-díjat vehetett át Frecska István tű. törzsőrmester, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetője.

2003-tól a város kiváló tűzoltója már az első nyíregyházi tűzoltóparancsnokról elnevezett Sztárek Ferenc-díjat kap, 2006-tól a „Nyíregyháza Város Közbiztonságáért” alapított díjnak lett a névadója.

Csütörtök délelőtt Nyíregyháza Város Közgyűlésén, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a napirendek tárgyalását megelőzően adta át Frecska István tű. főtörzsőrmester részére az elismerést, aki 1990. január elsejei hatállyal került kinevezésre tű. őrvezetővé a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Nyíregyházi Tűzoltóparancsnokság állományába, gépjárművezető beosztásba, nyolc évvel később lett főtörzsőrmester.

A polgármester köszöntőjében kiemelte: a törzsőrmester, 26 éves hivatásos szolgálati viszonyának fennállása óta jelentős tűzesetek, természeti katasztrófák helyszínén végezte kimagaslóan a szolgálat ellátásából adódó feladatokat. A szakmai tudása, teljesítménye, valamint emberi tulajdonságai alapján, egyaránt tisztelik a parancsnokai és kollégái. A szakmai tevékenységére és a szervezethez fűződő lojalitására is figyelemmel, érdemes a legmagasabb szintű elismerésre – hangzott el a Sztárek Ferenc díj átadásán, a Városházán, a szabolcsi megyeszékhelyen.

A kitüntetés a város lakosságának közbiztonsága érdekében hosszabb időn át végzett áldozatkész és felelősségteljes hivatásos tűzoltói, rendőri, polgárőri, közterület‐felügyelői területen végzett tevékenység elismerésére adományozható.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában