Helyi közélet

2016.04.06. 08:22

Tűzesetben nem volt hiány Szabolcsban- Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. április 5-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. április 5-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Több szabadtéri tűzesethez is riasztották a tűzoltókat kedden napközben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Fél hektár területen gyulladt meg a száraz aljnövényzet kedden délután Nyírtelek határában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

Nyíregyházán, a Csalogány utcában égett húsz négyzetméteren a száraz avar, amit a város, hivatásos egysége oltott el.

Tyukod és Ura között húsz hektáron fiatal tölgyerdő aljnövényzete lángolt. A kiemelt tűzesethez a vásárosnaményi önkormányzati, a fehérgyarmati és a mátészalkai hivatásos, valamint a tyukodi önkéntes tűzoltók vonultak és több vízsugárral, valamint kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. A tűzoltás irányítását a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányította. További öt helyen adott még feladatot kisebb szabadtéri tüzek oltása. Így a megye tűzoltóinak Vasmegyeren, Hodászon, Petneházán, Penészleken, valamint Kisvárda és Kékcse között kellett ilyen jellegű eseményeknél beavatkozniuk. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Egy húsz négyzetméter alapterületű, szilárd falazatú, lakóházzal egybeépített melléképület tetőszerkezete és az épületben lévő berendezési tárgyak égtek kedden délután Napkoron, a Gárdonyi Géza utcában. A napkori önkéntes tűzoltók az épületből egy 11,5 kilogrammos gázpalackot kihoztak, amelyet hő hatás ért, majd visszahűtötték. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Egy mezőgazdasági vontató személygépkocsival ütközött kedden este a 4145 számú úton, Tiszabezdéd határában. A baleset következtében egy középkorú férfi könnyű sérüléseket szenvedett.


A képre kattintva nyílik a galéria | Fotó: Pusztai Sándor


A záhonyi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, a vontató megsérült üzemanyag tartályából a szivárgást megszüntették. A sérült járművek elszállításáról a tulajdonosok gondoskodtak.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában