Helyi közélet

2016.04.11. 13:12

Vasárnapi pihenőnap - Tuzson: múzeumokat biztosan nem zárnak be vasárnap

Budapest - Vannak olyan intézmények, köztük a múzeumok, amiket biztosan nem zárnak be vasárnap - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az ATV Start műsorában hétfőn.

Budapest - Vannak olyan intézmények, köztük a múzeumok, amiket biztosan nem zárnak be vasárnap - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az ATV Start műsorában hétfőn.

Tuzson Bencét a vasárnapi pihenőnapról kérdezték, Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis pénteken azt nyilatkozta a Kossuth Rádióban: a kabinet az elmúlt évben egyeztetéseket folytatott arról, hogy a vasárnapi szabadnap elve hogyan terjeszthető ki a kereskedelmen kívül más szektorokra.

A műsorvezető felidézte azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a vasárnapi bezárás egyebek mellett éttermeket és mozikat is érinthet. Erre Tuzson Bence azt mondta, hogy egyelőre nincs szó ilyen típusú létesítmények bezárásáról, a kormány hétfőn csupán áttekinti a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény eddigi tapasztalatait.

Úgy fogalmazott, hogy bizonyos intézmények, köztük a múzeumok, biztosan nem tartozhatnak abba a körbe, amelyet érint a vasárnapi bezárás. Egyes területeken gazdaságilag sem megoldható, hogy senki ne dolgozzon vasárnap, példaként az erőműveket és a tömegközlekedést említette.

Az MSZP népszavazási kezdeményezéséről szólva Tuzson Bence azt mondta: bár a kormány célja az, hogy a vasárnap szabad legyen, ha a szocialisták összegyűjtik a referendumhoz szükséges aláírásokat, akkor a kabinet részéről "nyitottságra kell számítani", ugyanis az emberek véleménye a legfontosabb, amire mindig oda kell figyelni.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában