Helyi közélet

2016.04.07. 13:29

Videó: Egy tiszavasvári család elkeseredett küzdelme - két hetük van élhetővé tenni a házat, ha látni akarják még gyermekeiket

Tiszavasvári - Ideiglenesen nevelőszülőknél helyezte el egy tiszavasvári család három kiskorú gyermekét néhány hete a gyámhivatal. Indoklásként többek között a higiéniás viszonyok elmaradását és az ingatlan külső és belső állapotát jelölte meg. A család segítséget kér, már a helyiek is nekik gyűjtenek, de ez nem lesz elég... - írja a <a href="http://romasajtokozpont.hu/bajban-egy-tiszavasvari-csalad/" target="_blank">Roma Sajtóközpont</a>.

Tiszavasvári - Ideiglenesen nevelőszülőknél helyezte el egy tiszavasvári család három kiskorú gyermekét néhány hete a gyámhivatal. Indoklásként többek között a higiéniás viszonyok elmaradását és az ingatlan külső és belső állapotát jelölte meg. A család segítséget kér, már a helyiek is nekik gyűjtenek, de ez nem lesz elég... - írja a Roma Sajtóközpont.

Két hetet kaptak Baloghék, hogy visszaszerezzék a gyermekeiket, de ehhez rendezniük kell a lakhatási körülményeket. A vályogból épült házban jelenleg nincs áram, de még vezetékes víz sem.

Egy helyi szervezet gyűjtésbe kezdett, hogy a gyermekek visszakerülhessenek a szüleikhez. Az Összefogás a Bűdi Romákért Egyesület arról tájékoztatta az RSK-t, hogy a helyiek már beszálltak a felújítás költségeibe, eddig 2 köbméter sódert, és 220 kg cementet vásároltak. Ebből a betonozást már el tudták kezdeni.

Még nagyon sok költséges munka van hátra, a Roma Sajtóközpont arra kéri az embereket, hogy aki tud, segítsen Baloghéknak:

Az egyesület számlaszáma: 68700016-10149113 Tiszavasvári Takarékszövetkezet

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában