Helyi közélet

2016.05.05. 14:37

A tenyerükön hordozták őket Rzeszówban

Nyíregyháza - Nyíregyházi delegáció járt Rzeszówban, ahol nem csak az alkotmányt ünnepelték.

Nyíregyháza - Nyíregyházi delegáció járt Rzeszówban, ahol nem csak az alkotmányt ünnepelték.

A húsz éves jubileum apropóján testvérvárosi delegáció járt Rzeszówban, ahol nem csak a településvezetők találkoztak, ápolták a kulturális, a művészeti, a turisztikai és a gasztronómiai kapcsolatokat is.

– Túlzás nélkül állítom, hogy a tenyerükön hordoztak bennünket vendéglátóink – kezdte élménybeszámolóját dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, aki kollégájával, Tadeusz Ferenccel közös vacsorán egyeztették az aktuális teendőket. – Ottjártunkkor az alkotmány napját ünnepelték, és a testvérvárosi 20 éves jubileumnak is megadták a módját. Lengyelül adták elő A csárdáskirálynőt a szabadtéri színpadon – roppant figyelmesek voltak. Húsz étteremben magyar ételeket szolgáltak fel – a mieink 4500 adag gulyáslevest főztek. Négy nyíregyházi fotós (Balázs Attila, Csutkai Csaba, Kohut Árpád, Szarka Lajos) alkotásaiból, illetve a Jósa András Múzeum lengyel pénzgyűjteményéből nyílt kiállítás. A kulturális program részeként többek között fellépett, és hatalmas sikert aratott a 4 for Dance is. Jó volt magyarnak, nyíregyházinak lenni a rzeszówiak ünnepén, amit a Városnapokon viszonozunk! – ígérte a városvezető.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában