Helyi közélet

2016.05.06. 13:18

Fidesz-sajtótájékoztató: Nem az a kérdés, mit tehet a város a fiatalokért...

Nyíregyháza – Vannak még aktív fiatalok, akik tenni akarnak szűkebb környezetükért és az ott élőkért. Együttműködés alakult ki közöttünk, mert segítenünk kell a nekik abban, hogy el tudjanak indulni az életben, hogy közösségi emberek legyenek és érdeklődjenek a közéleti kérdések iránt – mondta pénteki sajtótájékoztatóján dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő.

Nyíregyháza – Vannak még aktív fiatalok, akik tenni akarnak szűkebb környezetükért és az ott élőkért. Együttműködés alakult ki közöttünk, mert segítenünk kell a nekik abban, hogy el tudjanak indulni az életben, hogy közösségi emberek legyenek és érdeklődjenek a közéleti kérdések iránt – mondta pénteki sajtótájékoztatóján dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő. Hozzátette: a szakképzési rendszer átalakításával, valamint a CSOK és az Ifjúsági Garancia Program segítségével megkönnyíthetik a 15–25 év közötti korosztály elhelyezkedését. Ez azért is lenne sürgető, mert megyénk az állástalan fiatalok aránya az országos átlag háromszorosa. Ruff György, a Fidelitas nyíregyházi csoportjának elnöke kifejtette: nem az a kérdés, mit tehet a város a fiatalokért, hanem az, hogy az ifjak mit tehetnek a megyeszékhelyért. – Többször adtunk át adományokat a határon innen és túl élő rászorulóknak, játszótereket újítottunk fel. Egyre több tizen- és huszonéves érzi úgy, hogy szeretne többet tenni a lakóhelyéért, ezért a terveink között szerepel további Fidelitas-csoportok létrehozása – főként dr. Vinnai Győző körzetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában