Helyi közélet

2016.05.31. 10:58

Finnországban sajátították el az északi gasztronómia alapjait a lónyaysok

Vásárosnamény - A finn gasztronómia és a sarkvidéki oktatás receptjeivel is megismerkedtek a lónyaysok.

Vásárosnamény - A finn gasztronómia és a sarkvidéki oktatás receptjeivel is megismerkedtek a lónyaysok.

Háromhetes szakmai gyakorlaton vett részt a finn Kajaani és Kuusamo városokban a közelmúltban „Az egészségtudatos gasztronómia jó gyakorlata Finnországban” című Erasmus+ projekt keretében iskolánk nyolc diákja: 6 szakács-, 1 cukrász- és 1 péktanuló. A program páratlan lehetőséget adott arra, hogy a fiatalok bepillantsanak a finn oktatási rendszer magas színvonalú szakmai képzésébe, valamint a városok éttermeiben – egy előre elkészített tematikus munkaterv alapján – a gyakorlati ismereteiket is gazdagítsák.

Kirándulásra is jutott idő

A szakmai programokon kívül a diákok megcsodálhatták a sarkvidéki táj szépségét, növény- és állatvilágát. A finn vendéglátók számos kulturális programot és sportolási lehetősséget szerveztek a szabadidő színes és hasznos eltöltésére.

Tanulóink a mobilitásprojektnek köszönhetően olyan képességekkel, készségekkel gazdagodtak, melyeket kamatoztatni tudnak majd munkaerő-piaci elhelyezkedésük során.

- Varga Zoltán szakmai igazgató-helyettes, Lónyay Menyhért Baptista Szakközépiskola és Szakiskola, Vásárosnamény -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában