Helyi közélet

2016.05.24. 18:54

Gyorsan és szakszerűen kellett cselekednie

Nyíregyháza - Dobogós helyen végzett az ápoló szakképesítésben tanulók számára meghirdetett Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen Meggyesi Gábor, a Zay-középiskola végzős diákja.

Nyíregyháza - Dobogós helyen végzett az ápoló szakképesítésben tanulók számára meghirdetett Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen Meggyesi Gábor, a Zay-középiskola végzős diákja. A Honvédkórházban rendezett versenyen a fiatalok 3 fordulóban (írásban, szóban és gyakorlatban) mérték össze tudásukat az elődöntőben és a döntőben.

Gábor a harmadik legjobb eredménnyel került a döntőbe, ahol a legjobb gyakorlati teljesítménnyel kivívta magának a 2. helyezést! A komplex versenyfeladatokban nagy hangsúlyt kapott a helyzetfelismerés, a problémamegoldás, az empátia, valamint az ápoló beteggel kialakított kapcsolata, kommunikációja.

– A több hónapos felkészülésemet Kelemenné Bákonyi Gabriella osztályfőnök és szaktanár, valamint Tóth Tiborné, a Jósa András Oktatókórház szakoktatója segítette. A verseny alatt a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy ismeretlen környezetben, „idegen” eszközökkel, berendezésekkel kellett a gyakorlati feladatot végrehajtanom. Azonnal kellett cselekedni, sokat számított a gyors helyzetfelismerés, a rutinos és szakszerű kivitelezés – mesélte Gábor.

- Nyíregyházi SzC Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakközépiskola -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában