Helyi közélet

2016.05.25. 12:04

Küldjön hírt - Szabolcsban összetörnek a gyermekek álmai

Nyíregyháza - Esélyem sincs, és még a gyermekeimnek sem itt a Szatmári vidéken, ahol mindennap küzdenünk kell a megélhetésért a talpon maradásért - írja olvasónk.

Nyíregyháza - Esélyem sincs, és még a gyermekeimnek sem itt a Szatmári vidéken, ahol mindennap küzdenünk kell a megélhetésért a talpon maradásért - írja olvasónk.

„Angliában fognak a gyerekeim főiskolára járni. ” - Szeretném én is teljes hittel és szívvel kijelenteni, mint a ma reggeli rádióműsorban az egyik ismert személy. S nem csak ő, hanem még az a néhány tízezer ismert illetve Fővárosi vagy környéki személy is gyakran hangoztat hasonlókat. Igen én is szívesen mondanám, de nem tehetem, mert esélyem sincs, és még a gyermekeimnek sem itt a Szatmári vidéken, ahol mindennap küzdenünk kell a megélhetésért a talpon maradásért. Ahol a Diploma nem ér többet a semminél, s nem elég csak közmunkához, de előrejutásról a vidéki ember ne is álmodjon. Az álmai úgyis összetörnek!

Őszinte és tisztességes emberek laknak itt is az ország ezen szegletében, akik kétkezi munkájukkal nehezen keresik meg a jövedelmüket, biztosítják a gyermekeiknek az előrejutást, de nem Angliai Főiskoláról álmodnak, örülnek, ha a Debreceni Egyetemet tudják finanszírozni majd a gyermeküknek. S nem visszük fel a tehenet a Fővárosban, nem tüntetünk és blokádolunk hetente. S vajon miért? Mert itt intelligens emberek élnek, akik itt tanulnak a hazájukban és nem szégyellik a kétkezi munkát, amit sokszor nehéz körülmények között a földeken, a lenézett mezőgazdaságban végeznek! Ahol többnyire még az időjárás sem kegyes! De nem adjuk fel hisszük és reméljük egyszer nekünk is jobb lesz, a városi nem nézi majd le a vidékit! Mert valljuk be, ha a vidék nem lenne, a város éhezne! - írja olvasónk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában