Helyi közélet

2016.05.28. 18:38

Mosógép égett Tiszakanyáron - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. május 28-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. május 28-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Kigyulladt egy mosógép szombat délelőtt Tiszakanyáron, a Petőfi utca egyik családi házában. A tulajdonosnak sikerült a tüzet eloltania. A kisvárdai hivatásos tűzoltók a az épületet átvizsgálták, majd a füsttel telítődött épületrészt nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kétszáz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet szombat délben Tiszabezdéden, a vasútállomás közelében. A záhonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Száz juh veszett oda, tizenötöt pedig kényszervágásra szállítottak, amikor összeomlott egy ötszáz négyzetméteres, faszerkezetű, cserép fedésű, juhtartásra használt hodály szombat délelőtt Tiszalökön, a Dózsa György utcában. Az épületben háromszázötven anyajuh volt, többségük a romok alatt rekedt.

A mentésükhöz a hajdúnánási és a nyíregyházi hivatásos, valamint a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók vonultak, akik több állatot is kimentettek. A műszaki mentés irányítását a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat vette át, a haszonállatok mentését több munkagép is segítette. Személyi sérülés nem történt.

A gyalogosforgalmat akadályozta egy nagyméretű lehasadt faág szombat délután Pusztadoboson, az Alkotmány utcában lévő kastélyparkban. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók kihúzós létra és motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.

-Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában