Helyi közélet

2016.05.12. 08:41

Nagyon hiányzik az eső, különösen a Nyírségben

Nyíregyháza - Május első harmadában a változékony, csapadékos időjárás hatására a Dunántúlon nőtt jelentősebb mértékben a felső talajrétegek nedvességtartalma.

Nyíregyháza - Május első harmadában a változékony, csapadékos időjárás hatására a Dunántúlon nőtt jelentősebb mértékben a felső talajrétegek nedvességtartalma. A keleti megyékben kevesebb esett, a Tiszántúlon sokfelé igen száraz maradt a föld. A talaj nedvességi állapota elsősorban a Nyírségben kezd katasztrofálissá válni. A talaj felső 20 centiméteres rétegében ezen a homokos vidéken már csak 20–30 százalék a nedvességtartalom, de a Dél-Nyírségben a felső 50 centiméteres rétegben sem több 30 százaléknál.

– A következő napokban, főként a hét második felében előreláthatólag ezekre a területekre is bőven jut az „aranyat érő” májusi esőkből – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) honlapján.

Egy nyugat felől fölénk helyeződő ciklon hatására az előrejelzések szerint sokfelé kiadós, az ország nagy részén 10, helyenként 20 mm-t is meghaladó csapadék várható.

Ennek következtében az eleinte még szárazabb, keleti területeken is jelentősen csökken a talaj vízhiánya – adta hírül az OMSZ.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában