Helyi közélet

2016.05.09. 15:59

Tanúmeghallgatás a Szepessy-ügyben

Nyíregyháza - Hétfőn a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódott a csalással vádolt pártvezető ügye.

Nyíregyháza - Hétfőn a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódott a csalással vádolt pártvezető ügye.

Bilincsben és vezetőszáron érkezett hétfő reggel a Nyíregyházi Járásbíróság tárgyalótermébe Szepessy Zsolt. Ahogy azt korábban megírtuk, a gyanú szerint az Összefogás Párt elnöke ukrán állampolgároktól fogadott el pénzt, akiknek magyar állampolgárságot ígért. A vádirat alapján 2013-2014-ben közvetítők útján körülbelül 600 ukrán állampolgártól kért és kapott kisebb-nagyobb összegeket. Megbecsülve 214 millió forintnyi euróra tett szert az ígért, de be nem váltott szolgálataiért.

A befolyással üzérkedés bűntettével vádolt Szepessy Zsolt felvetette Becserné dr. Szarka Zsuzsannának, hogy szeretne sajtótájékoztatót tartani. A bírónő a büntetés-végrehajtásról szóló törvényre hivatkozva ismertette, hogy pontosan mi a menete a folyamatnak. Nyomatékosította: a vádlott nincs szabadlábon, ezért korlátozottak a jogai. Szepessy Zsolt megkérdezte: „Ha például befújja a szél az iratokat a szerkesztőségbe, akkor megbüntetik a szelet?” Amikor pedig a fotósunk engedélyt kért tőle, ekképpen reagált: „Közszereplő vagyok, természetesen hozzájárulok a felvételhez. Bár az ügy komoly, meg kell őrizni a humoromat” – fogalmazott a másodfokú végzés írásos változatát a helyszínen átolvasó vádlott.

A beidézett két, Ukrajnában élő tanú, K. Ferenc és P. Rozália meghallgatása közben többször Szepessy Zsolt többször is csóválta a fejét, kifejezve azt, amit korábban állított: senkinek nem intézett honosítást, nem tapad piszkos pénz a kezéhez sem neki, sem a hozzátartozóinak. Monok volt polgármestere, aki 2014-ben Nyíregyházán is indult a polgármester-választáson, továbbra sem érti, hogy miért nem nyilatkozhat a sajtónak, holott szerinte igaztalanul vádolják.

KM


Nyíregyháza – A bíróság szerint továbbra is tartani lehet a százmilliós állampolgársági csalással vádolt pártvezető szökésétől.


Nyíregyháza – Az ügyészség előzetes letartóztatásba helyezte Szepessy Zsoltot, az Összefogás Párt elnökét. A vád szerint ukrán állampolgároktól fogadott el pénzt magyar állampolgárságot ígérve nekik. Szepessy Zsolt ügyvédje megkeresésünkre megerősítette az intézkedés tényét.


Nyíregyháza – Két napja azzal van tele a magyar sajtó, hogy százmilliós csalás miatt folytatnak nyomozást az Összefogás Párt nyíregyházi származású vezetője, Szepessy Zsolt ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában