Helyi közélet

2016.05.12. 14:19

Több mint kétmilliárd forintból fejleszt Nyíregyházán és Szabolcsban az E.ON

Nyíregyháza - Pillanatnyi rövidzárlat nélkül, feszültségmentesen, felvillanyozó adatokkal érkezett Nyíregyházára Haraszti Judit, az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója.

Nyíregyháza - Pillanatnyi rövidzárlat nélkül, feszültségmentesen, felvillanyozó adatokkal érkezett Nyíregyházára Haraszti Judit, az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója.

– Jó érzés itt lenni, és bejelenteni, hogy több mint 2 milliárd forintos fejlesztést és karbantartási munkát valósítunk meg 2016-ban Szabolcs-Szatmár-Beregben, melyből 340 millió forintot fordítunk Nyíregyházára. Eközben a céljaink változatlanok: üzembiztosság, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet, valamint az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése – fogalmazott Haraszti Judit. Megemlítette, hogy ha az összes nyíregyházi föld feletti és alatti vezetéket, kábelt szalagként megfognánk, és nyugatra indulnánk, akkor 1700 kilométerig jutnánk, tehát Párizsig érne el. Amennyiben a komplett megyei mennyiséget vesszük alapul, akkor 9800 kilométernyi áramvezeték jönne ki, ez pedig Las Vegasig érne.

– A biztonság az elsődleges szempontja a tervszerű beruházás-sorozatnak. Azért, hogy a meghibásodásokat megelőzzük, és fenntartható legyen a szolgáltatás biztonsága, folyamatos a hálózati infrastruktúra fejlesztése. A beruházások összehangolásához szükséges a megyeszékhely városfejlesztési szakembereinek és az E.ON mérnökeinek az együttműködése.

Elhangzott: tavaly a szolgáltató 26 millió forintból kábel- és kandelábercserét hajtott végre, ugyanis a közvilágítás korszerűsítését kiemelten fontosnak tartják. A beruházási keretből 40 millió forintot fordítottak a kisfeszültségű, 72 millió forintot pedig a középfeszültségű hálózati munkálatokra.

– Nagy jelentőséget tulajdonítunk az infrastruktúrának, a közműveknek és ezen belül az áramszolgáltatásnak városunkban. A fejlesztések összehangolásakor azt kértem munkatársaimtól – és ebben partnereink az E.ON szakemberei is –, hogy a lakosság előzetes tájékoztatásával, a munkálatok lehető leggyorsabb lebonyolításával tegyenek meg mindent: a beruházások a lehető legkisebb fennakadást okozzák – jegyezte meg dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Pántya Attila, az áramszolgáltató helyi vezetője hozzáfűzte, hogy már elindultak az első beruházások.

– Nyíregyházán elsőként a Kalevela sétány, a Vécsey köz és a Vasváry Pál utcában cserélnek közvilágítási kábeleket a szolgáltató szakemberei. Emellett továbbra is hangsúlyosak azok a fejlesztési, karbantartási munkák, amelyekkel az ellátásbiztonságot tudja továbbra is biztosítani, növelni a társaság. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően változatlanul, 15 nappal az üzemszünettel járó beruházások előtt írásos tájékoztatást küldünk minden érintettnek. A kivitelezéssel járó esetleges átmeneti kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük az ügyfelek, az érintett lakosok megértését, türelmét. Értük fejlesztünk!

Nyíregyháza mellett a megye számos pontján fejlesztenek. Többek között Tiszaadonyban, ahol a közel 4,2 kilométer kisfeszültségű hálózat átépítését több mint 30 millió forintból kivitelezi a szolgáltató. Tiszakerecsenyben a 3,5 kilométer kisfeszültségű hálózat felújítását több mint 26 millió forintból oldják meg. Szabolcs-Szatmár-Beregben több mint 1,67 milliárd forintos beruházásokat és karbantartási munkálatokat hajt végre az E.ON az idén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában