Helyi közélet

2016.05.06. 14:59

Városnapok Nyíregyházán: kilenc új nemzeti érték

Nyíregyháza - Gazdag programsorozat Nyíregyházán: ünnepi közgyűlés, megemlékezés, értéktár-bővítés, kiállítások.

Nyíregyháza - Gazdag programsorozat Nyíregyházán: ünnepi közgyűlés, megemlékezés, értéktár-bővítés, kiállítások.

Hömpölygött a városnapi programfolyam május első péntekén. A zsilip a rzeszówi, ungvári, eperjesi és beregszászi vendégek fogadására készülődő városháza Krúdy-termében ereszkedett le, ahol értékes, víg kedélyű, méltán büszke emberek gyülekeztek.

A Nyíregyházi Települési Értéktárba az eddigi tizenhat nemzeti értékhez újabb kilenc csatlakozott.

Bekerült az exkluzív csoportba a nyíregyházi huszár (dr. Bene János vett át emléklapot), dr. Erdész Sándor néprajzkutató, múzeumalapító szakmai munkássága (dr. Szabó Sarolta), dr. Korompay-Klekner Károly kórházszervező és sebészi tevékenysége (dr. Adorján Gusztáv), a nyíregyházi Sóstói-erdő (dr. Szigetvári Csaba), a Nyíregyházi Egyetem Tuzson János Botanikus Kertje, mint a növényi ritkaságok gyűjtőhelye (Boronkay Ferencné, Csabai Judit), Nyíregyháza legrégibb iratai, a magyar szablyavívás, a Borsody-vívórendszer (dr. Tóth András Tamás, Máday Norbert), a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola Könyvtárának régi kézirat- és nyomtatványgyűjteménye (dr. Kührner Éva), valamint a Jósa András Múzeum, mint a városi és megyei történeti értékek gyűjtőhelye (dr. Bene János).

– Rendre felfedezzük, értékeljük a hagyományainkat. Ezért is lehetünk büszkék Nyíregyháza értékőrzőire. Most huszonötnél tartunk, ezután következik a rejtett kincseink feltérképezése – jegyezte meg dr. Kovács Ferenc polgármester a gratuláció után.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában