Helyi közélet

2016.06.07. 14:19

"A szakszervezetek fontosabbak, mint valaha, de sajnos nem működnek elég hatékonyan"

Nyíregyháza - Szilágyi János határozott igennel válaszolt a kérdésre. – Nélkülözhetetlenek, csak sajnos nem olyan erősek, mint régebben. Néhány évtizede nemcsak a közös érdekek képviseletében, de – többek között – lakhatási, üdülési kérdésekben is segítettek – emlékezett vissza a nyíregyházi férfi, aki harminc évig maga is szakszervezeti titkár volt.

Nyíregyháza - Szilágyi János határozott igennel válaszolt a kérdésre. – Nélkülözhetetlenek, csak sajnos nem olyan erősek, mint régebben. Néhány évtizede nemcsak a közös érdekek képviseletében, de – többek között – lakhatási, üdülési kérdésekben is segítettek – emlékezett vissza a nyíregyházi férfi, aki harminc évig maga is szakszervezeti titkár volt. – Irdatlan nagy szükség van rájuk – felelte Zvara István. – A szakszervezetek manapság fontosabbak, mint valaha, de sajnos nem működnek elég hatékonyan – tette hozzá.

A nyíregyházi Dankó Tamás is hasonló álláspontot képvisel. – Egyértelműen szükség van rájuk. A nagyok, mint például a vasutasok, elérik a céljaikat, de a kisebb szakszervezetek tehetetlenek.

A nyírbogdányi Szabó Endréné úgy véli, régen jobban működtek, de továbbra is szükség van az érdekképviseletekre. – Kapaszkodót nyújtanak, és ez sokkal több a semminél – mondta.

– Szükség lenne rájuk, de minél jobban szétdarabolják őket, annál kevésbé képesek erőt kifejteni – vélekedett Halastyák János.

– Ma már nem olyan fontosak, hiszen egyre kevesebb a több száz embert foglalkoztató munkahely, a néhány fős vállalkozások korában veszítettek jelentőségükből – fogalmazott Laczi Anikó.

KM-HP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában