Helyi közélet

2016.06.11. 18:14

Az írek imádják a lángost

Rakamaz, Dublin - Dublinban egyre népszerűbbek a rakamazi pár ételei.

Rakamaz, Dublin - Dublinban egyre népszerűbbek a rakamazi pár ételei.

– Egyik nap megláttuk a New York-i lángosost a városban és jött az ötlet: mi lenne, ha ezt mi is megpróbálnánk, természetesen magyar ételekkel? Elindítottam a vállalkozásomat és elkezdtünk az utcán árusítani, a fogadtatás pedig felülmúlta a várakozásainkat – meséli Keller István.

Hagymával, sajttal, kolbásszal

– Tetszik az embereknek, amit csinálunk, szerencsére az írek odavannak a magyar ízekért, noha az ő konyhájuk is remek, a marhát és a bárányt például nagyon jól készítik. Sok külföldi jár hozzánk, akikről kiderül, hogy voltak már Magyarországon, ettek többek között lángost is, és ízlett nekik – ezért megkóstolják a mienket is.

A gulyáslevesünk és a lángosunk a legnépszerűbb – ez utóbbiból csináltunk egy egyedi ízesítésűt, aminek country cooked a neve, és amire teszünk Erős Pistát, tejfölt, sült szalonnát, magyar házi kolbászt, lila hagymát és sajtot. Az írek a töltött lángosokat is szeretik, a legjobban a hazai kolbásszal és sajttal töltött fogy, de a hagyományosat is sokan kérik. Ezek mellett gyakran készítünk töltött káposztát, hideg gyümölcs- és baracklevest fagyival, de sok magyaros ételt szeretnénk még megmutatni az itt élőknek, természetesen mindent a saját stílusunkban – meséli. Istvántól megtudtuk: a hazai alapanyagok beszerzésével sincs gond, hiszen vannak magyar boltok, még online magyar üzlet is működik, de a futárok is hetente járnak a két ország között.

Dicséretek özöne

Ételeik népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint hogy a múlt hét végén sikerült helyet kapniuk egy hatalmas, sok vendéget vonzó fesztiválon a főváros szívében, ahol rengeteg ember ismerhette meg őket.

– Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk: mindenki dicsérte az ételeinket és az egyedi stílusunkat – megmondom őszintén, jólesett és büszkék is vagyunk erre. Hamarosan ismét részt veszünk egy belvárosi fesztiválon, de az ország számos pontjáról kaptunk meghívást, sőt, a népszerű, immár hagyományos Írországi Magyar Motoros Találkozón is ott lehetünk – mondja István, aki még nem tudja, hogy meddig maradnak Írországban. – Nehezen viseljük az időjárást, de leginkább a család hiánya visel meg bennünket. Viszont vannak jó dolgok is: ha például kirándulunk, vagy amikor kiérkezünk a repülőtérre, és látjuk a kijelzőn, hogy hamarosan indul a gépünk haza, Magyarországra …

KM-SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában