Helyi közélet

2016.06.01. 14:38

Fergeteges bulit csapott René Behrens a FŐHÉN

Nyíregyháza - A kilencvenes évek legendás formációja volt az idei FŐHE külföldi sztárvendége.

Nyíregyháza - A kilencvenes évek legendás formációja volt az idei FŐHE külföldi sztárvendége.

Németországban született, a 666 frontembere, korábban go-go táncos, 2001 óta pedig a színpadi show-man szerepét tölti be. A vegytiszta elektronikus zene atyja és egyben a kilencvenes évek egyik ikonikus alakja látványos műsoraival, lüktető zenéivel lepte meg a FŐHE fesztivál közönségét. Volt füst, villogtak a fények és dübörögtek az ütemek. René „Diablo” Behrensszel beszélgettünk.

Sokszor jártok Magyarországon? Milyen a benyomásotok rólunk?

René Behrens: Az utóbbi időben egyre gyakrabban látogatunk ide, többek között Budapestre. Nagyon jó hely, szeretjük! Az ország az elmúlt húsz évben rengeteget változott pozitív irányba. Véleményem szerint az emberek nagyon barátságosak, legalábbis velünk biztosan, és megmutatják, men­nyire szeretnek bennünket minden egyes alkalommal, amikor fellépünk.

Milyen érzéssel töltött el benneteket, hogy a FŐHE fesztiválon ti voltatok az első külföldi fellépő?

René Behrens: Valóban? Mi erről nem is tudtunk. Nem akarok nagyképűnek tűnni, de most még különlegesebbnek érzem magunkat. Köszönjük a lehetőséget a szervezőknek!

Hogyan éreztétek magatokat a koncerten?

René Behrens: Imádtuk minden egyes percét. A közönség egész idő alatt énekelt, sikoltozott, kiabált, és megmutatták nekünk, mennyire támogatnak és szeretnek minket. Már ezért megéri.

Az utóbbi időben kevesebbet hallhatunk rólatok. Mit csináltok?

René Behrens: Elég, ha csak a Facebookon vagy a Google alkalmazáson keresztül követtek minket; látni fogjátok, mennyire elfoglaltak va­gyunk. Egyre több új számunk és sok felkérésünk van, többek között Németor­szágban. A műsornak mennie kell, nincs megállás, és ez számunkra felszabadító érzés.

Mik a terveitek? Új lemez, turné?

René Behrens: Éppen egy új albumon dolgozunk, amihez már rengeteg anyagunk van. Hasonló lesz, mint a 2010-ben kiadott lemezünk, a BB Styles, de a remixek és feldolgozása mellett új dalok is helyet kapnak a korongon.

Mezei Anikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában