Helyi közélet

2016.06.11. 10:56

Letették a járási tanuszoda alapkövét Kemecsén

Kemecse - A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósul meg a több száz milliós beruházás.

Kemecse - A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósul meg a több száz milliós beruházás.

Közel 370 millió forintból épülhet meg az a járási tanuszoda Kemecsén, amelynek az alapkövét dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter jelenlétében tették le ünnepélyes keretek között pénteken.

Még sok hasonló alapkövet tehessünk le Kemecsén. -Dr. Seszták Miklós

Dr. Seszták Miklós – aki külön kihangsúlyozta, hogy ezúttal nemcsak miniszterként, hanem „Kemecse barátjaként”, a város „tiszteletbeli tagjaként” van jelen – beszédében a település látványos fejlődését méltatta. – Azt kívánom magunknak, hogy még sok hasonló alapkövet tehessünk le, és szalagot vághassunk át itt, Kemecsén – zárta szavait a miniszter.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében 100 százalékosan állami forrásból megvalósuló létesítményt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára, dr. Boros Anita mutatta be. A jövő tavaszra elkészülő tan­uszoda idomul a térség építészeti hagyományaihoz, egy tanmedencét és egy 25 méteres feszített víztükrű medencét foglal magába, s mivel az egyik fala levehető, strandfunkciót is betölthet majd.

– Ez a beruházás a jövőnek szól, és minden egyes apró lépés valamennyivel közelebb visz a kis bajnokok és a győztesek Magyarországához – fogalmazta meg beszédének vezérgondolatát a helyettes államtitkár.

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában