Helyi közélet

2016.06.04. 16:37

Megkérdeztük: Önnek van kedvenc pedagógusa?

Nyíregyháza - Siposné Tóth Ibolya szerencsés volt a pedagógusokkal: a Széchenyi-szakközépben és a debreceni tanítóképzőben is remek tanárai voltak, mégis az osztályfőnökét emelte ki a Bem-iskolából. – Magyart és oroszt tanított, embersége és szakmaszeretete emelte ki a többiek közül. Máig kapcsolatban vagyok vele – válaszolta kérdésünkre.

Nyíregyháza - Siposné Tóth Ibolya szerencsés volt a pedagógusokkal: a Széchenyi-szakközépben és a debreceni tanítóképzőben is remek tanárai voltak, mégis az osztályfőnökét emelte ki a Bem-iskolából. – Magyart és oroszt tanított, embersége és szakmaszeretete emelte ki a többiek közül. Máig kapcsolatban vagyok vele – válaszolta kérdésünkre. – Amikor iskolába jártam, nem volt kedvenc tanárom, de felnőtt fejjel másképp látom a dolgokat – felelte a nagykállói Mocsári Sándor. – Most már nagyra értékelem a matektanáromat, aki olyan jól magyarázott, hogy otthon szinte nem is kellett tanulnom – tette hozzá. Dériné Bakk Anasztázia máig szeretettel emlékszik a tanító nénire, akitől a betűvetést és az olvasást tanulta. – Gyakran eszembe jut, pedig évtizedek teltek el azóta. Gulyás Emilre akkora hatással volt a biológiatanára, hogy maga is ezt a pályát választotta. – Nem csak a hivatásom, a hobbim is neki köszönhetem – mondta az amatőr természetfotós. Soós Csenge az Eötvös-iskola nyolcadikosa. – Nem csak tanárként, emberként is nagyon szeretjük a biológiatanárunkat. Barátnője, Sass Flóra a kémiatanárát emelte ki. – Jól tanít, mégis főleg a személyisége miatt kedveltem meg.

KM-HP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában