Helyi közélet

2016.06.20. 11:26

Odúkkal várják a madarakat

Döge - A dögei Ölbey Irén Általános Iskola rászolgál az ökoiskola címre.

Döge - A dögei Ölbey Irén Általános Iskola rászolgál az ökoiskola címre.

Döge. Tavalyelőtt érdemelte ki az ökoiskola titulust a dögei Ölbey Irén Általános Iskola, ahol a sokszínű környezetvédelmi program azóta is domináns szerepet tölt be. Bár véget ért a tanév, a megkezdett munkájuk folytatódik, a vakációban sem áll meg az élet a fákon. Ugyanis a napokban tovább bővítették az odútelepüket, ahová várják a madarakat.

– Az iskola mellett található az a bronzkori lakódomb, melynek fáira kihelyeztük a tanulók által készített odúkat. A három odútelepen több mint száz fészekodú van, és a szakkörünk tagjai rendszeresen figyelemmel kísérik, hogy van-e lakója – fejtegette Agárdy Sándor iskolaigazgató. A környezet- és a természetvédelem jegyében a szelektív hulladékgyűjtés, a kertészkedés, az élőhelykutatás mellett gyakran foglalkoznak madárvédelmi munkákkal is. A település egyébként is erős e téren: a Meserét Óvoda sajátossága az az országosan is különleges madárvédelmi bemutatókert, ahol közel félszáz madárvédelmi eszköz, etető, illetve odú, műfészek, sőt, egy „darázs-garázs” látható.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában