Helyi közélet

2016.06.26. 11:47

Tetőszerkezet kapott lángra Nyírturán - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. június 25-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. június 25-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Kétszáz négyzetméteren gyulladt meg a száraz aljnövényzet szombat délután a vasúti töltés mellett Záhony és Tiszabezdéd között. A záhonyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Tíz méter hosszan kapott lángra a száraz fű szombat délután az árokparton, a 36-os számú főút , 30-as kilométerénél, Tiszavasvári közelében. A város önkormányzati tűzoltói oltották el a lángokat.

Nyírtelek külterületén, a Felsősóskúti tanyán ötven négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet, a tűz átterjedt egy hat négyzetméteres faszerkezetű melléképületre is. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. Nyíregyházán, szombat este a Tüzér utcában húsz négyzetméteren gyulladt meg a száraz fű, a város hivatásos egysége oltotta el a lángokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kigyulladt egy három méter magas oszlopon lévő közvilágítási lámpatest szombat este Nyíregyházán, a Toldi utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt az áramszolgáltató kiérkezéséig.

Csőtörés miatt vízeltávolításhoz kérték az ibrányi önkormányzati tűzoltók segítségét szombaton este a város Lehel utcájában, az egyik tömbház pincéjénél, ahol 40 centiméter magas víz gyűlt össze. A tűzoltók motoros szivattyú segítségével távolították el az elöntött helyiségből a vizet. Személyi sérülés nem történt.

Egy száz négyzetméteres, lakatlan ház tetőszerkezete, valamint a három szobájában lévő berendezési tárgyak égtek vasárnap hajnalban Nyírturán, a Temető utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók több vízsugárral oltották el a lángokat. A tűz keletkezési okát vizsgálják. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában