Helyi közélet

2016.06.19. 14:44

Tisztújító küldöttgyűlés a záhonyi vöröskereszt szervezetnél

Záhony - A napokban tartotta az előző négy éves ciklust lezáró és az újabb négy évet elindító tisztújító közgyűlését a záhonyi városi-területi vöröskereszt szervezet.

Záhony - A napokban tartotta az előző négy éves ciklust lezáró és az újabb négy évet elindító tisztújító közgyűlését a záhonyi városi-területi vöröskereszt szervezet.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Szarkáné Kövi Márta, a megyei szervezet igazgatója és Zolcsákné Józsi Erzsébet a kisvárdai területi szervezet vezetője és a megyei választási bizottság vezetője is. A küldötteket Révész Viola, a városi-területi szervezet elnöke üdvözölte, majd a 2009-től a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája címet viselő Kandó Kálmán Középiskola és Dr. Béres József Kollégium diákjai adtak színes műsort. Ezt követően a záhonyi szervezet munkájáról Karasz Lajosné területi vezető tartott minden részletre kiterjedő beszámolót, amelyből kiderült, hogy a nonprofit szervezet a nehezedő körülmények ellenére számos szakmai területen ért el kiemelkedő eredményt. A területi vezető elemezte a szervezeti élet, a véradásszervezés, az ifjúsági munka, a szociális tevékenység, a munkahelyi elsősegélynyújtás, a menekültügyi tevékenység és a közéleti rendezvényeken való szerepvállalás helyzetét, legfontosabb mutatóit. A véleményt nyilvánító küldöttek mellett Szarkáné Kövi Márta igazgató is elismeréssel szólt a térség 11 településén tevékenykedő aktivisták munkájáról, az egyes területeken, különösképpen pedig a véradómozgalom terén elért, országos összehasonlításban is kimagasló eredményekről. Az értekezlet második felében a küldöttek elfogadták a 2020-ig szóló feladattervet és megválasztották a záhonyi szervezet elnökségét, melynek Révész Viola (elnök), Dallosné Rozgonyi Mária (alelnök), Almásiné Forgács Éva, Barabás Ágota és Szélesné Herman Ágnes lettek a tagjai. A megyei küldöttgyűlésre Révész Viola elnököt, Almásiné Forgács Éva és Szélesné Herman Ágnes vezetőségi tagokat delegálták a résztvevők.

- Katona Dávid -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában