Helyi közélet

2016.06.01. 13:56

Tornyospálcai gyilkosság - Kié a felelősség?

Sokakhoz hasonlóan, engem is megdöbbentett és felháborított a Kelet-Magyarország áprilisi számában megjelent <a href="http://www.szon.hu/kiszurta-a-szemet-bottal-megbecstelenitette-felgyujtotta-a-lanyt-miota-kiengedtek-belat-csend-van-korulotte/3054610">„Megúszta a börtönt, már szabadon él”</a> című cikk tartalma, amely a brutálisan meggyilkolt kisvárdai lány tragédiája kapcsán, az elkövető utóéletéről szólt - írja olvasónk.

Sokakhoz hasonlóan, engem is megdöbbentett és felháborított a Kelet-Magyarország áprilisi számában megjelent „Megúszta a börtönt, már szabadon él” című cikk tartalma, amely a brutálisan meggyilkolt kisvárdai lány tragédiája kapcsán, az elkövető utóéletéről szólt - írja olvasónk. Nem értem, hogyan lehet egy ilyen embert, mint Beatrix gyilkosa, újra „rászabadítani” a társadalomra. Szerintem nem lett volna szabad kiengedni a gyógyintézetből a fiatalembert, aki a hírek szerint jelenleg a családjával boltot üzemeltet, pályázatot nyer, autót vezet. Mindent megtehet, amit egy normális, átlagos állampolgár, sőt még talán annál is többet.

Az ártatlanul meggyilkolt lány jogai a föld alatt vannak. Úgy tűnik, a jog a bűnözők oldalára állt, és szembemegy az elsöprő többségű „népakarattal”. Ha ez az ember megismételné a tettét, kit vonnának érte felelősségre? Melyik ügyvéd, bíró vagy orvos fog kiállni a nyilvánosság elé, hogy tévedett, amikor kiengedte, elengedte? A bíróság jogosan „mossa a kezeit”, hiszen a gyilkost az orvosok nyilvánították beszámíthatatlannak, és pár év után az ő szakvéleményük alapján lett szabad. Ahhoz, hogy gyökeres változás történjen a magyar jogrendben, feltétlenül lépni kellene. Ezt követeli a józan ész és az ártatlanok védelme.

- Darvas Iván, Csaroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában