Helyi közélet

2016.06.05. 18:16

Újabb film készült a Gúthi erdő vadjairól

Nyíregyháza - Az eredményhirdetéskor különdíjat vehetett át az idén is az alkotás nyíregyházi készítője.

Nyíregyháza - Az eredményhirdetéskor különdíjat vehetett át az idén is az alkotás nyíregyházi készítője.

Vadász- és természetfilmes operatőri munkájáért a Key Telekom különdíját érdemelte ki Linzenbold Attila a második Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon.

Kétszer is vetítették

Az eredményhirdetést a napokban tartották Gödöllőn. A nyíregyházi Linzenbold Attila rendező-operatőr, a Jósa András Múzeum munkatársa a Nyírerdő Zrt. megbízásából készítette el „A Gúthi erdő” című filmet, a munkában tevékeny részt vállaltak a munkatársai is.

A gödöllői fesztiválra 34 ország több mint 300 alkotását nevezték be a filmesek, közel száz művet mutattak be a rendezvényen. Külön öröm a Nyírerdő Zrt. számára, hogy a vetítési programba „A Gúthi erdő” is bekerült: levetítették Gödöllőn, a királyi kastély lovardában, valamint Hatvanban, a Grassalkovich-kastélyban is láthatták az érdeklődők.

Nem előzmény nélküli a mostani siker, hiszen tavaly az első Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon harmadik helyezést ért el a „Nyár a Gúthi erdőben” című zenés etűd. Ezen kívül a Herendi Porcelánmanufaktúra különdíját is megkapta az akkori versenyen Linzenbold Attila.

Természeti értékek

– Társaságunk fontosnak tartja, hogy az erdőgazdálkodási munka mellett lehetőség szerint bemutassuk az általunk kezelt természeti értékeket is. Ezért készítettük el a Nyírség egyik legnagyobb összefüggő erdejeként számontartott Gúthi erdőt bemutató filmet is. Ezúton is szeretném megköszönni Attila elkötelezett, magas színvonalú munkáját, aki nagyon sok időt töltött el Gúthon, hogy a lehető legrészletesebben mutassa be az erdőterületet – mondta Szalacsi Árpád, a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában