Helyi közélet

2016.06.04. 12:07

Vágott dohányt rejtett a gépkocsi

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei közúti szabályszegés miatt állították meg a járművet.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei közúti szabályszegés miatt állították meg a járművet.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei közúti szabályszegés miatt állítottak meg és ellenőriztek 2016. június 3-án 7 órakor Nyíregyházán, a Tokaji úton egy Fiat Ducato típusú gépkocsit. A rendőrök a járművet átvizsgálták és az ülések alatt 45 kilogramm vágott dohányt találtak, amelynek értéke meghaladja az egymillió forintot. A 46 éves nyíregyházi járművezető és 51 éves nyírbátori utasa a dohány származási helyéről és úti céljukról nem nyilatkozott.

A rendőrök a közlekedési szabálysértés elkövetése miatt a járművezetőnek helyszíni bírságot szabtak ki, a további intézkedést átadták az eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a két férfit előállították és a járművet tüzetesen is átvizsgálták. A gépkocsi tetőkárpitja alatt még további 57,6 kilogramm dohányra bukkantak. A gépkocsiból lefoglalt összesen 102,6 kilogramm dohány kiskereskedelmi forgalmi értéke 2.850.000 forint.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában