Helyi közélet

2016.06.03. 10:03

Várnak a vízpartok, irány a strand!

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A megyei szabadstrandok jelentős része fürdésre alkalmas minősítést kapott.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A megyei szabadstrandok jelentős része fürdésre alkalmas minősítést kapott.

Bár az időjárás egyelőre nem erősíti meg, a naptár szerint itt a nyár, aminek szerves része a pihenés, kikapcsolódás. És hol tehetnénk mindezt a legintenzívebben, ha nem valamelyik közeli strandon? A legtöbb, nem egész évben üzemeltetett fürdőhely a napokban nyitotta meg kapuit a vendégek előtt, de a szabadstrandokon is indul a nyári szezon.

Biztonságosak

Az üzemeltetőknek számtalan jogszabályi előírásnak kell eleget tenniük, ezek közül talán az egyik leg­fontosabb, hogy a ­fürdővíz minősége megfeleljen az egész­ségügyi követelményeknek.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) érdeklődésünkre közölte: a vizsgálatok már április közepén megkezdődtek, a megyei szabadstrandok jelentős része (a rakamazi, ibrányi, tiszadobi, tiszalöki, tivadari, gergelyiugornyai, dombrádi partok, valamint a leveleki és a sóstói tófürdő) fürdésre alkalmas, megfelelő minősítést kapott. A jándi és a tuzséri szabadvízi fürdőhelyek mintáit még vizsgálják, ezek eredményére egy-két napot még várnunk kell – tájékoztatta lapunkat dr. Salzmann Marianna megyei tiszti főorvos.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában