Helyi közélet

2016.07.05. 16:06

Besis buli a Club Sodában

Nyíregyháza - A Kelet-Magyarország idei tablóversenyét a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium nyerte.

Nyíregyháza - A Kelet-Magyarország idei tablóversenyét a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium nyerte.

A péntek az izgalom napja volt. Izgultunk mi, hogy az idei tablóversenyünk győztes osztálya jól érezze magát a Club Sodában, a nyereménybuliján, és valószínűleg izgultak a fiatalok is, mert még soha nem voltak ilyen helyzetben.

A harmadik legjobb

– Öt évvel ezelőtt Zánkán találkozott először az osztály. Mindannyian az Arany János Tehetséggondozó Programban vesznek részt – dicsérte búcsúzó „gyermekeit” Seszták Katalin, a 13/A osztályfőnöke.

– A harmincnégy fős csapat összetétele nagyon vegyes, de többségük humán beállítottságú. Valamennyien továbbtanulnak a sikeres érettségi után, melynek átlaga 4,67, ezzel a harmadik legjobb eredményt érték el az iskolában.

Vissza az alma materbe

– A legtöbben tanár szakra jelentkeztek, de vannak köztük olyan diákok is, akik gazdasági területet választottak. A hozott hátrányokat az elmúlt öt évben maximálisan sikerült ledolgozniuk. Bízom benne, hogy sikeresek lesznek jövőben – adott hangot bizakodásának Seszták Katalin, akit a kisvárdai képviselő-testület az idén Werner Gyula Díjjal tüntetett ki.

– Ez volt a második érettségiző osztályom az itt eltöltött évtizedben, mióta visszatértem az alma materembe, ugyanis én is itt végeztem a Besiben. A kollégák kedvesek, és ahol lehet, segítünk egymásnak. A gyerekek is nagyon aranyosak. Itt még vannak értékek, amelyeket még szebbé és értékesebbé lehet csiszolni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában