Helyi közélet

2016.07.18. 13:00

Domokos László: a számvevőszéki vizsgálat a kórházak hatékony működését segíti

Budapest - A kórházak hatékony működését segíti az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzése - mondta az ÁSZ elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Budapest - A kórházak hatékony működését segíti az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzése - mondta az ÁSZ elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Domokos László kiemelte: a következő fél évben tovább folytatódik a kórházak gazdálkodásának vizsgálata, az év eleje óta 8 egészségügyi intézményt ellenőriztek. Az egyes intézmények 30 nappal az ÁSZ vizsgálatai után úgynevezett intézkedési terveket készítenek a számvevőszék által feltárt hiányosságok, problémák megoldására, amelyeknek a megvalósítását a számvevőszék utóellenőrzéseken tekinti át - tette hozzá.

A kórházak számvevőszéki ellenőrzésének tapasztalatai alapján megállapította, ha nincs mély, átfogó ellenőrzés bármely szervezetben, ez lehet akár egyetem vagy kórház, akkor ott jellemzően lazább a szabálykövetés, ami veszélyezteti a közpénzek elszámoltathatóságát, az átláthatóságot és gyengíti a gazdálkodás színvonalát. Több esetben tapasztalták a gazdálkodási menedzsment hiányosságait is - fogalmazott az ÁSZ elnöke.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában