Helyi közélet

2016.07.12. 17:43

„Edzőtáborban” készül az énekkar Roujanban

Nyíregyháza, Roujan - A spanyolországi kórusversenyre Francia­országban próbál a Cantemus Vegyes Kar.

Nyíregyháza, Roujan - A spanyolországi kórusversenyre Francia­országban próbál a Cantemus Vegyes Kar.

Nem szerepelt 2008 óta nagy nemzetközi kórusversenyen a Szabó Soma karnagy vezette Cantemus Vegyes Kar. Akkor a spanyolországi Tolosában két első, egy második, egy harmadik díj mellett, egy különdíjat és a verseny nagydíját is megnyerték.

A hazai és külföldi felkérések miatt nem vett részt az együttesversenyeken, azonban most ismét megméretteti magát a kórus, mégpedig a spanyolországi Cantonigrosban július 14–17. között rendezendő kórusversenyen, ahol három kategóriában is színpadra lépnek.

A fiúk főztek, a lányok daloltak

A vegyes kar az itthoni intenzív próbák után július 9-től 13-ig Francis Steele angol régizene-énekes, a világhírű Tallis Scholars egykori tagjának dél-franciaországi birtokán, Roujanban készül fel a versenyre, ahol ez idő alatt két koncertet is adnak Roujanban és Fontés-ben. Magyar Péter kórustag most is blogot ír az élményekről, ebből adunk egy kis ízelítőt:

„...Vasárnap délelőtt Soma elengedte a fiúkat, hogy egyrészt tudjon a lányokkal gyakorolni a női kari programra, másrészt ma volt a napja, hogy mi készítsük az ebédet. A menü paprikás krumpli volt. A főzőcske közben hallgattuk, hogyan produkálnak a lányok, és szerencsére ­tetszetős volt, amit hallottunk...

...Vacsorára Francis által grillezett sült kolbászt, illetve Anne által készített krumplit és többféle salátát kaptunk. Miután ismét teleettük magunkat, felkerekedtünk, hogy egy helyi bárban megnézzük az Eb-döntőt. Nem volt messze az egység, viszont odaérve kiderült, hogy ez igazából egy pizzéria, ahol istentelen meleg volt. Viszont ez sem akadályozott meg minket abban, hogy megnézzük a meccset. Sajnos, a végeredmény nem dobott fel minket és a velünk együtt szurkoló franciákat sem, de hát ilyen a foci. Az élet megy tovább, és hétfőn már koncertünk van, tehát van mire koncentrálnunk.”

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában