Helyi közélet

2016.07.16. 16:49

Egyedül neveli a gyermekeit

Nyíregyháza - Viharos gyorsasággal távozott az édesanya, majd tűz ütött ki a családi fészekben.

Nyíregyháza - Viharos gyorsasággal távozott az édesanya, majd tűz ütött ki a családi fészekben.

Történetem szomorú, de hiszem, hogy van kiút. Kemecsén születtem 1970-ben. Gyermekéveimet állami gondozottként töltöttem 24 éves koromig. Azt hittem, az életem végre jóra fordul, amikor megnősültem, de sajnos, nem így lett.

Két és fél éve egyedül nevelem a három kiskorú gyermekemet, mert az édesanyjuk elhagyott bennünket. Több kézműtéten estem át, minek következtében szövetelhalással és érzékcsökkenéssel járó egészségkárosodás alakult ki nálam. Megváltozott munkaképességű vagyok, alacsony jövedelemmel rendelkezem.

Hamuba halt remények

A Start Rehabilitációs Vállalatnál dolgozom több éve. Nyáron átmenetileg szüneteltetem a munkaviszonyomat, mert nincs kire hagynom a gyerekeket. A lányokat (a 10 éves Boglárkát, a 8 éves Zsanettet és a 7 éves Rékát) nagyon megviselte az édesanyjuk távozása, aki hivatalos formában is lemondott róluk.

2014-ben ideiglenesen a Családok Átmeneti Otthonába kerültünk, majd nevemre szóló, komfort nélküli önkormányzati bérlakást kaptunk. Sajnos, a lakhatásunk az idén januárban ismét veszélybe került, ugyanis távollétünk alatt a cserépkályhából kipattanó szikra miatt kiégett az otthonunk.

Átmenetileg van hol lakniuk

Újra a Családok Átmeneti Otthonába kényszerültünk. Egy jótevőnk segített azzal, hogy – átmenetileg – a használaton kívüli ingatlanába költözhettünk. A problémánk csak időlegesen oldódott meg. Mindhárom lányom a nyíregyházi Bem József Általános Iskola tanulója, ahol minden lehetőséget megkapnak, hogy jól teljenek a napjaik és tanulhassanak.

Ezúton szeretném megköszönni az intézmény vezetőjének, dr. Baloghné Mester Évának, a szülői közösségnek és a velünk foglalkozó szakembereknek mindazt a sok segítséget és támogatást, amelyet a tanév során a gyermekeimnek és nekem nyújtottak.

Sokat imádkozom, hogy legyek erős, kitartó, és ne adjam fel. Azt szeretném, ha a lányaim biztonságban és szeretetben nőnének fel, ehhez viszont minimum egy lakás és biztos anyagi háttér kellene. Aki teheti, kérem, legyen a segítségünkre!

Vadászi József, 30/440-7891

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában