Helyi közélet

2016.07.07. 17:27

Eltévedt a jogi útvesztőkben? - A JOGpontokon segítséget kaphat

Szabolcs-Szatmár-Bereg - JOGpontok: július elsejétől működik az ingyenes és anonim jogsegély-szolgáltatás.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - JOGpontok: július elsejétől működik az ingyenes és anonim jogsegély-szolgáltatás.

A korábbihoz hasonló ingyenes jogsegélyprogramokat folytató, jelenlegi nevén „Észak-alföldi JOGpontok” projekt keretében díjmentesen kérhető tanácsadás gyakorlott jogászoktól a munkajog, a cégjog, tb és adójog területén.

A megye nyolc városában

– A várakozások szerint több mint 15 ezer munkaerő-piaci szereplő számára nyújthat segítséget a komplex szolgáltatás – közölte Simsik Imréné, az Ipartestületek Országos Szövetségének (az IPOSZ az uniós és hazai pályázati támogatású projekt egyik kedvezményezettje) sajtófőnöke. A komplex jogsegély-szolgáltatás egyik célja, hogy a régióban hozzájáruljanak a be nem jelentett munkavállalás visszaszorításához, az esetleges munkaügyi viták rendezéséhez.

Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 31 helyszínen várják a tájékoztatást, segítséget igénylő munkaerőpiaci szereplőket.

– Csaknem két év szünet után szükség lesz egy kis időre, amíg tudatosul az emberekben, hogy jogi problémáikkal ismét fordulhatnak a megyei JOGPontok-on rendelkezésükre álló szakemberekhez – konstatálta örömmel a nyitást az IPOSZ nyíregyházi székházában dr. Moskovits Károly ügyvéd, tanácsadó. – Három évre kötött újra támogatási szerződést a kormány a vállalkozók szervezeteivel, hetente kedden, 14–19 óra között, meghosszabbított ügyfélfogadási idővel várom a tanácsot kérőket. Ahogy korábban, ezután is a munkajog, a társadalombiztosítás, a személyi jövedelemadó és a kisvállalkozások működésének szabályozásával kapcsolatosan érkezhet a legtöbb kérdés – tette hozzá a tanácsadási tapasztalattal rendelkező ügyvéd.

KM


Ügyfélfogadási időpont

Nyíregyháza, Dózsa Gy. u. 9.

kedd 14–19 óra között

Nyíregyháza, Bocskai u. 3.

hétfő 15–17 és szerda 16–19 óra között

Nyírbátor, Károlyi u. 11.

csütörtök 15–18 óra között

Fehérgyarmat, Móricz Zs. u. 11.

szerda 15–18 óra között

Mátészalka, Kölcsey tér 8.

hétfő 15–18 óra között

Vásárosnamény, Szabadság tér 10.

hétfő 15–18 óra között

Kisvárda, Szent L. u. 55.

hétfő 15–18 óra között

Újfehértó, Szent I. u. 9.

hétfő 18–20 óra között

Tiszavasvári, Kossuth u. 1.

csütörtök 16–18 óra között

Az ingyenes jogsegély igénybe vehető továbbá ingyenes zöldszámon (06-80/­77-88-00), valamint online és e-mailes formában a projekt honlapján (www.jogpontok.hu), októbertől döntőbírói szolgáltatás keretében is tanácsadásban részesülhetnek az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában