Helyi közélet

2016.07.03. 16:46

Ízelítőt kaptak a vadgazdálkodásból is

Baktalórántháza - Erdészeti és vadászati időszaki kiállítás nyílt a Dégenfeld Kastélymúzeumban.

Baktalórántháza - Erdészeti és vadászati időszaki kiállítás nyílt a Dégenfeld Kastélymúzeumban.

Azzal a kéréssel fordult a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatójához, Szalacsi Árpádhoz a baktalórántházi önkormányzat és a ­Dégenfeld Kastélymúzeum vezetősége, hogy az idei Múzeumok éjszakája rendezvénysorozat keretében támogassa a múzeum tárlatának bővítését.

Gazdag képanyag

A társaság, mint a térség állami erdőkezelője vállalta egy időszaki erdészeti és vadászati kiállítás összeállítását. Az időszaki kiállítást az elmúlt pénteken Bíró Imre, a Nyírerdő Zrt. Baktalórántházi Erdészetének igazgatója nyitotta meg. A tárlat látogatói megismerhetik a NYÍRERDŐ Zrt. tevékenységét, a Nyírség erdőgazdasági tájon folytatott erdőgazdálkodást, különös tekintettel a két éve hungarikumnak minősített fehér akác termesztésére. Gazdag képanyaggal mutatják be az erdőgazdálkodó tevékenységet és ezzel a térségi erdőgazdálkodás folyamatát. A gyűjteményben helyet kapott a vadgazdálkodás, és az egyre inkább előtérbe kerülő, erdeinket érintő közjóléti fejlesztések ismertetése.

Élethű makettek

Az érdeklődők tanulmányozhatják az akác faanyag hasznosításának sokszínűségét: gyakorlati termékbemutató keretében ízelítőt kapnak a megmunkált faanyag széleskörű felhasználhatóságáról.

A kiállításon élethű makettek, erdészeti eszközök és működőképes faanyag-megmunkáló gépek is helyet kaptak. A tárlókban erdészeti segédletek, üzemtervek, valamint a Nyírerdő Zrt. gondozásában és támogatásával megjelent könyvek, kiadványok is láthatóak – tájékoztatta lapunkat Vereb István, a Nyírerdő Zrt. sajtóreferense.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában