Helyi közélet

2016.07.27. 19:22

Kifulladásig zenélnek majd Nyírbátorban

Nyírbátor - Nem akármilyen kulturális csemegét kínál július 30-ától Nyírbátor.

Nyírbátor - Nem akármilyen kulturális csemegét kínál július 30-ától Nyírbátor.

A város immáron 50. alkalommal rendezi meg a Nyírbátori Zenei Napokat, mely szombaton kezdődik és egészen augusztus 19-éig tart. A fél évszázadát ünneplő zenei napok július 30-án 15 órakor a megszokott módon Fúvószenei Találkozóval indul a Kulturális Központ lépcsőpiramisánál.

A szervezők egy régi hagyományt keltenek életre: a városháza erkélyéről újra felcsendül a nyírbátori toronyzene. A kétszeres Kossuth-, Liszt Ferenc- és Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző, érdemes és kiváló művész, Farkas Ferenc külön Nyírbátornak írt alkotását a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának tizenegy fúvósa három trombitával, négy kürttel, három harsonával és tubával adja elő. Még aznap fellép a Fourtissimo Együttes és a Group’n’Swing zenekar is.

Még néhány további program a zenei napok színes kínálatából: lesz swing, jazz, francia sanzonok a Szlovák Golddies Zenekar (ők július 31-én 19 órától adnak koncertet a Báthory Várkastélyban) és a Budapest Jazz Orchestra előadásában (augusztus 14., 19 óra, Nyírbátori Kulturális Központ) bor- és vacsoraesttel egybekötve.

A tánckultúra nagykövetei

Ismét Nyírbátorban köszönthetjük az ExperiDance társulatot (augusztus 6., 19 óra, Nyírbátori Kulturális Központ), a hazai és külföldi közönség a magyar tánckultúra utazó nagyköveteiként ismeri őket.

A BrassEleven a zenei napok során három alkalommal is színpadra lép: július 30-án 15 órakor a Kulturális Központ lépcsőpiramisánál, augusztus 7-én 19 órától a római katolikus templom belső udvarán, illetve augusztus 19-én 16 óra 30 perckor a református templomban.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában