Helyi közélet

2016.07.03. 12:22

Kigyulladt egy autó Fehérgyarmaton - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. július 2-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. július 2-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Kigyulladt egy személygépkocsi szombat délután Fehérgyarmaton, a Bocskai utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd egy vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Egy nagy darab körbála kapott lángra szombat este Kisvarsányban, a Kölcsey utca végén lévő mezőn. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Személyi sérülés nem történt.

Felborult egy személygépkocsi szombat délután Nyíregyháza és Kálmánháza között. A gépkocsiból szivárgott az üzemanyag, a nyíregyházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, a szivárgást megszüntették, a baleseti vizsgálatot követően a gépkocsit kerekeire visszaállították. A balesetben egy ember sérült meg.

Kerítésnek ütközött egy személygépkocsi szombat este Újfehértón, a Széchenyi utcában. Az újfehértói önkormányzati és önkéntes tűzoltók a jármű áramtalanítása után, a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. A balesetben egy ember súlyos sérüléseket szenvedett.

A szombat esti és a vasárnap hajnalban átvonuló vihar miatt elsősorban vízeltávolításokhoz és fakidőlésekhez riasztották a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Mátészalkán, az Ipari útra szakadt egy tizenötméteres juharfa ága, ami egy villanyvezetéket is elszakított. A város hivatásos tűzoltói biztosították a helyszínt a szolgáltató kiérkezéséig, majd a nagyméretű faágat motoros láncfűrész és dugólétra segítségével eltávolították. Szombat délután Méhtelken és Rozsályban a korábbi vihar után lefóliázott háztetőkön a fóliát megbontotta a szél, a csengeri önkormányzati és a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók több, mint tíz esetben segítettek visszarögzíteni az ideiglenes fedőanyagot.

Vasárnap a kora reggeli óráktól folyamatosan vízeltávolításokhoz kérték a tűzoltók segítségét, a legtöbb bejelentés Újfehértóról érkezett, 9 óráig tizennyolc helyszínen az összegyűlt nagy mennyiségű csapadékvíz pincékbe folyt be, vagy lakóházakat veszélyeztetett. Úttestre borult fa eltávolításához is több esetben vonultak a tűzoltók, így forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak a reggeli órákban Nyíregyháza és Nagykálló , valamint Jármi és Őr között, de a Rohod és Nyírmada összekötő úton is hasonló esemény adott feladatot.

Villám csapott egy lakóház kéményébe vasárnap reggel Kálmánházán, a Marx-tag utcában. A kémény ledőlt, amely a tetőt és a födémet is beszakította. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a veszélyes részeket eltávolították, a tetőt befóliázták. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában