Helyi közélet

2016.07.25. 16:08

Korszerű eszközöket kapott a Fehérgyarmati Kórház

Fehérgyarmat - „A fehérgyarmati járás országosan is a leghátrányosabb járások egyike”.

Fehérgyarmat - „A fehérgyarmati járás országosan is a leghátrányosabb járások egyike”.

A megyénkben az elmúlt 13 év alatt 27 gyermekek gyógyításával foglalkozó osztály és mentőállomás kapott közel 33 millió forint értékben új orvosi műszereket a K&H jóvoltából. A pénzintézet gyógyvarázs programjának köszönhetően a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő közel 1 millió 412 ezer forintot fordíthat eszközbeszerzésre.

– A fehérgyarmati járás országosan is a leghátrányosabb járások egyike, s ez nagyban befolyásolja az egészségi állapotot befolyásoló életmódot is. Térségünk újszülöttjeinek ellátásában a prevencióhoz és az életben maradás esélyének növelésére, fejlődésük monitorizálására, illetve térségünk beteg gyermekeinek a prevenciójához, diagnosztikájához, terápiájához, valamint a tartós ágyban fekvés következményeinek kivédéséhez korszerű és innovatív eszközöket sikerül beszerezni, melyek jelentős minőségi javulást hoznak a gyermekek ellátásban – mondta el Gyimesi Gábor, a Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő ápolási igazgatóhelyettese.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában