Helyi közélet

2016.07.18. 07:12

Lecsapott a vihar: Nyíregyházáról és Sóstóról érkezett a legtöbb segélyhívás - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. július 17-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. július 17-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

A vasárnap este átvonuló vihar miatt elsősorban elöntött pincékhez, garázsokhoz riasztották a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

A legtöbb segélyhívás Nyíregyházáról, Sóstóhegyről és Sóstóról érkezett, ahol lakóházak pincéjét és garázsát öntötte el a hirtelen lehullott nagy mennyiségű csapadék. Így a Fürdő utcában, a Fürdő közben, a Fejedelem és az Álmos utcákban vízeltávolításhoz kérték a tűzoltók segítségét, ezeken a helyeken, 50-70 centiméteren állt az épületekben az esővíz. De a szabolcsi megyeszékhelyen a Csalogány közben és Nyírpazonyban is, a Kabalási út egyik ingatlanában hasonló feladat adott munkát a nyíregyházi hivatásos tűzoltóknak.

Tiszalökön, az Aranypatak utcában egy épület tetejét bontotta meg a viharos szél, Székelyben pedig az Ilyés Gyula utcában egy lakóház kéménye dőlt le és beszakította az épület tetőhéjazatát és födémszerkezetét. A baktalórántházi hivatásos és a demecseri önkéntes tűzoltók távolították el a sérült épületrészeket, majd az önkormányzat által biztosított anyaggal a sérült tetőrészt befedték. Személyi sérülés nem történt, az ott élők a tető kijavításáig rokonokhoz költöztek.

Egy személygépkocsi és egy rakomány nélküli tehergépkocsi ütközött össze vasárnap reggel az M3-as autópályán, a Vásárosnamény felé vezető oldalon, a 262-es kilométernél, Kántorjánosi közelében. A balesetben egy ember sérült meg. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Villanyvezetékre borult fa eltávolításához kérték vasárnap délelőtt az újfehértói önkormányzati tűzoltók segítségét a város Sorhegy utcájában. A vezeték nem sérült, a fát motoros láncfűrész segítségével távolították el a tűzoltók. Tiszavasváriban, a Temető utcában egy tizenöt méter magas fenyő nagyméretű ága szintén villanyvezetékre szakadt, míg a 41-es számú főúton, a 10-es kilométernél, Napkor határában az úttestre borult fa eltávolításához vonultak a nyíregyházi hivatásos tűzoltók. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Csőtörés miatt nagy mennyiségű víz eltávolításához kérték a nyíregyházi hivatásos tűzoltók segítségét vasárnap délben Nyíregyházán, a Széna téren, ahol az Evangélikus Egyházközség templomának pincéjéből kellett motoros szivattyú segítségével eltávolítaniuk a tűzoltóknak az összegyűlt vizet. Személyi sérülés nem történt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában