Helyi közélet

2016.07.29. 19:03

Napközis tábor a plébánián

Rakamaz - A kamilliánus nővérek énekeket tanítottak és ajándékokkal kedveskedtek a fiataloknak.

Rakamaz - A kamilliánus nővérek énekeket tanítottak és ajándékokkal kedveskedtek a fiataloknak.

Az idén is nagy népszerűségnek örvendett a Római Katolikus Egyházközség napközis tábora Rakamazon. Egy héten át naponta 70–80 gyermek számára szerveztünk színes, tartalmas programokat. Nem unatkoztak a fiatalok, s nem töltötték haszontalanul a szabadidejüket, nem nyomkodták folyton a mobiltelefonjaikat, nem ültek órák hosszig a számítógépek előtt.

A legizgalmasabb kaland

Mészáros Zsolt atya és Tilki Gézáné Irénke hitoktató szervezésének köszönhetően közös imádsággal, lelki feltöltődéssel kezdődtek a napok, majd a gyermekek kis csoportokban válogathattak a különféle tevékenységek közül: kézműves-foglalkozás, ének- és tánctanulás, társasjátékok, csapatjátékok, népi játékok. A közös ebédet pihentető filmnézés követte, délután 4 órakor még csak kevesen akartak hazamenni. Nagy sikere volt a beszélgetős foglalkozásoknak és a két kamilliánus nővérrel való találkozásnak is. A nővérek énekeket tanítottak és ajándékkal kedveskedtek a gyerekeknek.

A legizgalmasabb kaland a kerékpártúra volt, ahonnan a legkisebbek is megerősödve tértek vissza, és azzal a semmihez nem hasonlítható érzéssel, hogy „megcsináltam”. Kedves és megható volt a napközi zárásaként az a bemutató, amelyre a gyermekek meghívták a szüleiket és maguk készítette ajándékkal lepték meg őket.

A szervezők mellett köszönet a tábort segítőknek, akik anyagi hozzájárulással, az ebédhez szükséges nyersanyagok felajánlásával vagy kétkezi munkával karitatív módon gondoskodtak a táborozók jólétéről. Elismerés jár azoknak a fiataloknak is (középiskolások, főiskolások, egyetemisták), akik egykor résztvevői voltak a nyári napközinek, s ma már csoportkísérőként segítették a munkát.

Hála a plébánosnak

Takács János plébános a Rakamazon eddig eltöltött szolgálata alatt olyan közösségi teret alakított ki a plébánia területén, ahol a gyermekek, felnőttek, zarándokok is megpihenhetnek.

Hálásak vagyunk a szülőknek is, amiért egy hétre a plébánia szervezésére bízták a gyermeküket, így részesei lehettek az egyházközség életének.

- Pergerné Hangácsi Olga -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában