Helyi közélet

2016.07.09. 20:02

Nemzeti kincseink a Kárpátok ölelésében

Tuzsér - Évek óta otthont ad a nyári szünidőben a Kárpát-medencei Kézműves és Hagyományőrző Tábornak Tuzséron a Lónyay-kastély.

Tuzsér - Évek óta otthont ad a nyári szünidőben a Kárpát-medencei Kézműves és Hagyományőrző Tábornak Tuzséron a Lónyay-kastély. Bár a tábor július 9-én 17 órakor, illetve 20 órakor ünnepséggel és gálaműsorral bezárja kapuját, a kulturális programsorozat tovább folytatódik Kárpát-Fest címmel a Tuzsér Községért Közalapítvány jóvoltából. Vasárnap például Rúzsa Magdi ad koncertet 20 órától.

Július 11-én Nemzeti kincseink a Kárpátok ölelésében címmel tudományos konferencia kezdődik 10 órakor. A konferencia keretében több előadás is elhangzik, szó lesz például a műemlékek felújításáról, a Batthyányiak örökségéről, a kastélyturizmus lehetőségeiről, a középkori templomok útjáról, Kárpát-medence épített és szellemi kulturális örökségéről, a határon túli magyar műemlékek helyreállításáról, a történelmi Magyarország ­görögkatolikus ikonosztá­zairól.

Hétfőn fellép Kóka Rozália (17 óra), a Parno Graszt (20 óra), a Técsői Banda (22 óra). A jövő hét további napjain színházi előadások, ­koncertek kínálnak kikapcsolódást. Egy kis ízelítő a programokból: St. Martin, a Balkan Fanatik, Varnus Xaver, Szent Ephraim Férfi Kórus, a Radar együttes és Kalapács József.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában