Helyi közélet

2016.07.22. 08:58

Ramocsaháza választ: A polgármesterjelölteket kérdeztük terveikről

Ramocsaháza - Időközi választást rendeznek július 24-én Ramocsaházán, ugyanis a korábbi képviselő-testület feloszlatta önmagát, mert nem tudott érdemi munkát végezni. A szavazópolgárok a település új polgármesterére és az új önkormányzati tagokra szavazhatnak vasárnap 6 órától 19 óráig a közösségi házban kialakított szavazókörben.

Ramocsaháza - Időközi választást rendeznek július 24-én Ramocsaházán, ugyanis a korábbi képviselő-testület feloszlatta önmagát, mert nem tudott érdemi munkát végezni. A szavazópolgárok a település új polgármesterére és az új önkormányzati tagokra szavazhatnak vasárnap 6 órától 19 óráig a közösségi házban kialakított szavazókörben.

A polgármesteri tisztségért négy jelölt indul, míg a hat képviselői helyre 17 jelölt várja majd az 1199 szavazópolgár voksait. Az alábbi különálló írásunkban a polgármesterjelöltek mondták el terveiket, céljaikat.

Balogh Gyula (független):

– Hatvannégy éves vagyok, negyvenhét éve élek Ramocsaházán. Akik ismernek, jól ismerik tenni akarásom Ramocsaháza fejlődéséért, a lakosság érdekeiért. polgármesterként létrehoznék egy szociális szövetkezetet, amelynek keretében segítenénk a házitermelést és értékesítést. lenne

egy felvásárlótelep is, amely a konzervgyárak segítségével vásárolná fel az itt élők terményeit. Így segíteném a lakosság megélhetését, hogy az emberek kipótolhassák a nyugdíjat, a szociális juttatásokat. Ennek része lenne az olyan házi feldolgozás is, mint a raklap- és ládagyártás, szőnyegszövés.

Mivel az önkormányzatokat érintő támogatások beszűkültek, minden olyan pályázati lehetőséget meg kell ragadni, amelyek a település fejlődését szolgálják. Az alacsony képzettséggel rendelkezők számára képzéseket indítanék, hogy a közfoglalkoztatottak szakmásított bérért dolgozhassanak. Megválasztásom esetén együtt kívánok dolgozni minden ramocsaházi lakossal, valamint az újonnan megválasztott képviselőtestülettel, hiszen közös érdekünk a település fejlesztése, a lakosság komfortérzetének növelése.

számomra minden helybeli egyenlő, egyenrangú, nem teszek különbséget ember és ember között. Ha esetleg mégsem lennék polgármester, bízom abban, hogy képviselőnek megválasztanak az emberek, s akkor az önkormányzattagjaként tudom segíteni a községet. Hitvallásom: soha nem az számít egy embernél, hogy kicsoda, hanem az, hogy mivé válik.

Ragányi Róbert (független):

– polgármesterjelöltként úgy gondolom, ma a Ramocsaházán élők számára a létbiztonság megteremtése a legfontosabb, ez pedig nemcsak a munkahelyek megőrzését, hanem legfőképpen munkahelyteremtést jelent. sajnos,településünkön hosszú évek óta nincs a lakók számára átlátható, a jövőnket megalapozó gazdálkodás. Éppen ezért az elkövetkezendő időszak legfontosabb feladatait az alábbiakban látom: Célom egy gazdaságilag minél inkább önellátó település felépítése. terveim között szerepel a növénykultúra bővítése, az állattartás lehetőségeinek megteremtése, hűtőház, tároló építése, önkormányzati konyha korszerűsítése. ezek reális célok, hiszen sok előrelátó településen már megvalósításra kerültek ezek az elképzelések, Ramocsaházának is erre az útra kell lépnie. Gyakoribb közmeghallgatások szervezésével szeretnék javítani a lakosok és az önkormányzat közötti együttműködésen. Fontosnak tartom a szennyvízberuházás problémáinak rendezését, a társulati befizetésekből megmaradt pénz visszajuttatását a lakosságnak. közterületi utak karbantartása, aszfaltozása, vízelvezető csatornák javítása, építése szintén fontos feladat. Az egyházakkal, az óvodával, iskolával még szorosabb együttműködést tervezek közös pályázati lehetőségek felkutatásával. úgy gondolom, programom a tenni akarást, a település iránti elkötelezettséget tükrözi. Ennek szellemében szeretnék egy demokratikus, a lakosság igényeit előtérbe helyező vezetést életre hívni Ramocsaházán.

Simon József (független):

– A ramocsaháziakkal együtt építem szeretett településemet több mint 30 éve. úgy gondolom, az elmúlt két évet is beleértve, ez az időszak Ramocsaháza sikertörténete. ebben a szűk ciklusban – 19 hónap alatt–több mint 40 millió forint összegű fejlesztés valósult meg településünkön. Büszke vagyok arra, hogy a falu képe a ramocsaházi emberek keze munkáját dicséri. A ramocsaházi közfoglalkoztatás fogalom volt a múltban és érték lesz a jövőben is. Ramocsaháza érdeke, hogy az időközi választás után ez a sikertörténet tovább folytatódjon, a több mint 6 hektár almaültetvényen, 5 hektár erdőben, a csapadékvíz-elvezető rendszer felújításában, az óvodai„Ovi-foci” pálya megépítésében, a Hímes, Szent István utca aszfaltozásában, a katolikus templom és a Mikecz-kúria külső felújításában, a játszóterek megújításában, a virágosításban, egyszóval a település még élhetőbbé tételében.

A 24 éves polgármesteri múltam megtanított arra, hogy csak felelősségteljes ígéreteket tegyek. újraválasztásom után a képviselőimmel együttesen rendeletben garantáljuk, hogy a lakossági „szennyvízhozzájárulás” visszajáró összegét az önkormányzat maradéktalanul visszafizeti!

A rászoruló, szennyvízdíj-hátralékkal rendelkező ramocsaházi lakosok megválasztásom esetén számíthatnak az önkormányzat támogatására. A megye ii. osztályú futballcsapat pályáját felújíttatjuk, és biztosítjuk mind a „nagy” csapat, mind az iisek megfelelő felkészülésének lehetőségét.

Tóth Péter Pál (Magyar Munkáspárt):

– Ajakon születtem, azonban immár ötven esztendeje Záhonyban élek. Két gyermekem, öt unokám van. A hobbim a kertészkedés és a sport, Ramocsaházával éppen a labdarúgáson keresztül kerültem közelebbi kapcsolatba. Azt gondolom, hogy nem kell helyi lakosnak lennem ahhoz, hogy

a település fejlődéséért,fejlesztéséért, a hátrányos helyzetűek és a szegények jobb sorsáért tehessek, dolgozhassak. A Magyar Munkáspárt az egyetlen olyan baloldali párt, amely a szegények, a munkahelyüket vesztett állampolgárok, a kétkezű dolgozó emberek javát akarja. Mint ahogy a pártom, én sem voltam soha köpönyegforgató, nyíltan vállaltam és vállalom minden időben és minden helyzetben a meggyőződésemet.

Megválasztásom esetén az alábbiak megvalósítását kívánom elérni: A polgármesteri feladatot társadalmi megbízatásként végezném. A tiszteletdíjamat jótékonysági célra ajánlom fel. A képviselő-testülettel alkotó együttműködésre törekszem. Mindent elkövetnék, hogy a közmunka helyett minél előbb biztos munkahelyek, kenyérkereseti lehetőségek legyenek a településen.

Megszüntetném a közmunkások közötti kivételezést. Biztosítanám a település valamennyi lakójának, a fiataloknak és az idősebbeknek egyaránt a kulturális és sportolási lehetőségeket. küzdenék a szegénység ellen. Arra törekednék minden eszközzel, hogy a romákat is egyenrangú állampolgárnak tekintsék a településen, ne legyenek megkülönböztetések.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában