Helyi közélet

2016.07.12. 12:44

Sikeres volt az ötödik Agroker Party Fehérgyarmaton

Fehérgyarmat – Több mint háromszáz résztvevőt, köztük gyártókat, forgalmazókat és végfelhasználó partnereket egyaránt üdvözölhetett Pintér István vezérigazgató az Agroker Holding Zrt. Fehérgyarmati Regionális Központjában, ahol a napokban immár ötödik alkalommal rendezték meg a nagy sikerű Agroker Partyt.

Fehérgyarmat – Több mint háromszáz résztvevőt, köztük gyártókat, forgalmazókat és végfelhasználó partnereket egyaránt üdvözölhetett Pintér István vezérigazgató az Agroker Holding Zrt. Fehérgyarmati Regionális Központjában, ahol a napokban immár ötödik alkalommal rendezték meg a nagy sikerű Agroker Partyt.

Kiváló lehetőség

A szakmai nyílt napra kilátogató gazdák számára kiváló lehetőséget kínált a rendezvény arra, hogy a gyümölcsültetvények tápanyag-utánpótlásának, a termesztés során a növényápolásnak és termésbetakarításnak a gépi újdonságaival működésük közben ismerkedhessenek meg. – Mint a korábbi években, így az idén is állítottunk be technológiai kísérleteket, amelyek számos tanulsággal szolgálnak a termesztők számára – ajánlotta a résztvevők figyelmébe az ötször egy hektáros kísérletet a vezérigazgató, ahogy bemutatta a stratégiai partner Bayer Hungaria technológiájával kezelt parcellákat is.

Műszaki vizsgáztatás

Pintér István kiemelte: a kísérleti kezeléseket az Agroker Holdinghoz tartozó Agrokert Kft. végezte, így a cég 2016 őszétől, a megye nyolc járásában a hivatalos engedélyek birtokában folytathatja majd a növényvédelmi gépek műszaki vizsgáztatását is.

– Ehhez kapcsolódóan a termelők számára szolgáltatásként kínáljuk a növényvédelmi gépek műszaki felkészítését is, hiszen az „Agroker – Az elérhető partner!” szlo­genünkhöz híven arra törekszünk, hogy a hű vásárlóink közelében lehessünk – fogalmazott Pintér István.

Szívók támadása

A hallgatóság figyelmét remekül fenntartó, tempós szakmai előadások sorát Deme János, a Malagrow szaktanácsadója nyitotta meg, a professzionális minőségvédelmet hangsúlyozva. A minőség, tudatosság, eredményesség hármas követelményéhez igazodva, többek között a kálciumhiány okozta tárolhatósági gondok megoldására adott javaslatot, kiemelve a leginkább hatékony gyümölcsre permetezett kálciumpótlást. A klímaváltozás közepette már rendelkezésre állnak napégés elleni szerek nem csupán a Malagrownál, hiszen ilyen a Biolchim komplex hatású lombtrágyája is.

Megemelt hatóanyag

A levéltrágya fronton piacvezető bajai FitoHorm képviselője, Hajdú András ezúttal az új „Turbó” termékei mellett a többi megemelt hatóanyagú, mikro-, mezo- és makroelem készítményeire hívta fel a figyelmet.

Ezután egy ismert lomb­trágyacsalád, a Csöpp Mix (az idei fehérgyarmati kísérletekben is szerepelt) tagjait mutatta be a Jeli 2000 Kft. munkatársa.

Az idei növényvédelmi helyzetről adott pillanatfelvételt Simon Zoltán, a Bayer Hungaria területi képviselője, emlékeztetve a hallgatóságot az idei év időjárás-anomáliáira: igen kemény januári mínuszok, márciustól májusig aszály, közben április 20–25-e között a Dél-Nyírségben akár –6 fokos fagyok, május közepétől pedig olyan esős idő, ami július elejéig már 400–440 milliméterre hozta föl az idén lehullott csapadékmennyiséget a megyében.

– A gyümölcsösöket károsító szervezetek közül az idén a szívó kártevőkkel, úgy mint a pajzs-, a vér- és a levéltetvekkel, a bundásbogárral, a gombák közül pedig a lisztharmattal gyűlt meg leginkább a gazdák baja – vélekedett Simon Zoltán.

Gépújdonságok

A Bayer növényvédelmi technológiáját ismertető előadást szabadtéri gyakorlati bemutató követte, amelyen munkavégzés közben láthatott húsz gépkapcsolatot a „nagyérdemű”. A gyümölcstermesztés során hasznosítható gépek egyedülálló kínálata mellett az érdeklődők megtekinthették a Massey Ferguson traktorok 4700-as szériáját, vagy az olasz Orsi gyümölcsszedő kocsiját. Az Agroker Holding a fehérgyarmati partyn mutatta be azt az ukrán Boguslav szántóföldi permetezőgépet is, melynek a nyíregyházi központú cégcsoport a kizárólagos magyarországi forgalmazója.

KM-GB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában