Helyi közélet

2016.07.10. 11:54

Új bajnokot avatott a vegyipar

Nyíregyháza - Gyönyörű környezetben, verőfényes napsütésben rendezték meg a versenyt.

Nyíregyháza - Gyönyörű környezetben, verőfényes napsütésben rendezték meg a versenyt.

Tizenkét csapat részvételével rendezték meg a napokban a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének (VDSZ) idei horgászversenyét Nyíregyházán, az Erdélyi-majorban.

Nagyon szoros volt a verseny, és csak a részfeladatok helyezései döntötték el a végső sorrendet. Harcsa, amur, ponty, keszeg akadt a horgokra a 34 fokot meghaladó hőségben.

Célba is dobtak

A versenyzőknek nem lehetett egy rossz szavuk sem a szervezésre, hiszen Bacskai­né Imre Ilona, a Vibracoustic Szakszervezet titkára a csapatával ízelítőt adott abból, hogyan lehet kiváló helyszínen kiválóan megrendezni egy horgászversenyt. A megmérettetés napján korán reggel már serénykedtek a rendezők is, az alelnök is, a vendéglátók kitűzték a pályát, 3 szektorban 36 pecásnak készítették elő a terepet, valamint a célba dobás és a horgászismeretek helyszínét.

Verőfényes napsütés, rezzenéstelen falevelek, gyönyörű környezet, készséges rendezők és vendéglátók, már csak a hal hiányzott, de később arra sem lehetett panasz. A horgászat közben zajlott a célba dobás és a horgászismereti teszt, kisebb-nagyobb sikerrel.

Holtverseny a totóban

A legnagyobb halat Sziklai István, a Richter Budapest horgásza fogta (közel 5 kg-os), míg a legtöbb halat, több mint 8,5 kg-ot Mészáros Ákos, a Richter Dorog horgásza gyűjtötte be. Összesen több mint 58 kg halat fogtak a versenyzők, amurt, pontyot, kárászt, keszeget, afrikai és szürke harcsát. A horgászismereti totóban ketten lettek elsők: a 25 kérdésre 22 helyes választ adott Puskás György (Richter Budapest) és Szepesi Tamás (Richter Dorog). A célba dobásban Barczi Albert (Andritz – Tiszakécske) jeleskedett, a lehetséges 25-ből 19 találata lett.

Nem sikerült a címvédés

A tiszakécskei vegyiparosok nagyon készültek a versenyre, ugyanis két alkalommal ők nyerték a csapatversenyt és a szabályok szerint, aki 3. alkalommal is elnyeri, az megtarthatja a (vándor)serleget. A pontszámuk egyezett a dorogi csapat pontszámával, de a horgászeredményük miatt a második hellyel kellett beérniük.

Ebben az évben tehát a 10. VDSZ-horgászverseny összetett eredménye alapján a vándorserleget a Richter Dorog alapszervezetének csapata őrizheti egy évig. A megyénket képviselő csapatok (Abroncs Nyíregyháza, Alkaloida Tiszavasvári, Pálma Szakszervezet Nyíregyháza, Vibracoustic Nyíregyháza) ez alkalommal szerényen meghúzódtak a mezőny második felében.

Belépőket sorsoltak ki

A legeredményesebb csapatoknak járó díjakat Bacskainé Imre Ilona, a Vibracoustic Szakszervezet titkára és Székely Tamás, a VDSZ elnöke adta át. Az érmeket Virág Imre, a Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetségének elnöke akasztotta a nyertesek nyakába. Meglepetéssel is készült a rendező gárda: a SóstóZoo és a Sóstó Gyógyfürdők Zrt. jóvoltából tiszteletjegyeket is kisorsoltak a nyertesek között, akik már a helyszínen lelkesen szervezték, hogy mikor jönnek vissza a barátokkal, a családdal együtt. A díj átadását követően nagyon finom ebéddel zárult ez a rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában