Helyi közélet

2016.07.03. 17:52

Újból Kisvárdai „Besis” siker a Kelet–Magyarország tabló versenyén

Kisvárda - A Kelet–Magyarország tablóversenyére, megyénkből nyolc osztály versenyzett a sikerért s összesen 3063 szavazatott szereztek. A legtöbb lájkot a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium 13/A osztálya nyerte.

Kisvárda - A Kelet–Magyarország tablóversenyére, megyénkből nyolc osztály versenyzett a sikerért s összesen 3063 szavazatott szereztek. A legtöbb lájkot a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium 13/A osztálya nyerte.

Az osztályfőnök Seszták Katalin a következőket mondta el az osztályáról.

–Öt évvel ezelőtt Zánkán kezdtük az ismerkedést az osztályom tanulóival, akik az Arany János Tehetséggondozó Program /AJTP/ öt éves képzésének résztvevői lettek. Elmondhatom, hogy az elmúlt öt évben az osztályom valamennyi tanulója nagyon–nagyon szépen dolgozott. Az osztály összetétele nagyon vegyes volt, de többségük humán beállítottságúak voltak. A 34 fős osztálylétszámból, mindösszesen hét fiú volt. Valamennyien jelentkeztek továbbtanulásra. Ennek egyik bizonyítéka a sikeres érettségi volt, melynek átlaga 4,67, a harmadik legjobb eredmény az iskolánkban. A legtöbben tanári szakokra, jelentkeztek, földrajz, történelem, óvónő, de vannak, akik a gazdasági szakokat választották. Azt hiszem, hogy az elmúlt öt év munkája alapján valamennyien jó eséllyel pályáznak. Igazán aranyos gyerekek, tisztelettudóak s különösebb gond nem volt velük az elmúlt öt évben a hozott hátrányokat sikerült valamennyire ledolgozni s bízom benne, hogy sikeresek lesznek az elkövetkezendő években. Nekem az volt a második érettségiző osztályom az itt eltöltött elmúlt évtizedben. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy a kezdeti hátrányokat ledolgozták, nagyon sokat kaptak az iskolától ettől a tehetséggondozó programtól s fejlődésűk eredményességét a sikeres érettségi is bizonyítja.

–Én magam visszatértem a volt alma materembe, itt érettségiztem a Besiben. A kollégák kedvesek s ahol lehet, segítünk egymásnak. A gyerekek is nagyon aranyosak. Itt még vannak értékek, amelyeket még szebbé és értékesebbé lehet csiszolni.

Seszták Katalin Kisvárda Város Önkormányzatának Képviselő–testülete döntése értelmében, 2016–ban a Werner Gyula Díj kitüntetett tulajdonosa. Kisvárda város Önkormányzata által két éve alapított szakmai díj a pedagógusok munkáját hivatott értékelni, méltatni és elismerni. Minden évben egy ítélhető oda, mely ereklyeként tesz tanúbizonyságot birtokosa kiemelkedő szakmai felkészültségéről és tudásáról. Seszták Katalin pályafutását matematikusként kezdte, később szerzett egyetemi kitüntetéses diplomát a Debreceni Egyetemen matematika tanárként. Feladatának érzi, azon gyermekek segítését, akikben ott rejlik a tudásvágy és a tenni akarás, viszont segítségre és odafigyelésre szorulnak. Ezen területen való aktív feladatvállalását számos elismerés és eredmény koronázta. Számára viszont nem a saját, hanem tanítványai által elért sikerek és eredmények a mérvadóak. Végzős osztályfőnökként örül, hogy AJTP–s osztálya sikeresen érettségizett, s reméli, hogy minél több diák álma válhat valóra, s indulhat el egy biztos alappal a felnőtté válás útján.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában