Helyi közélet

2016.07.29. 11:31

Vasárnap választ Demecser! A jelöltek meséltek terveikről

Demecser - Időközi választást rendeznek július 31-én, vasárnap Demecserben, mert a korábbi képviselő-testület feloszlatta önmagát azzal a céllal, hogy az újonnan megválasztandó önkormányzat hatékonyabban tudjon dolgozni.

Demecser - Időközi választást rendeznek július 31-én, vasárnap Demecserben, mert a korábbi képviselő-testület feloszlatta önmagát azzal a céllal, hogy az újonnan megválasztandó önkormányzat hatékonyabban tudjon dolgozni.

A polgármesteri tisztségért öt jelölt indul. Az önálló írásunkban a polgármester-jelöltek az ábécé sorrendjében vallanak terveikről, céljaikról.

Hat önkormányzati képviselői hely van, ezekért 37 jelölt száll harcba.

Vasárnap 6 órától 19 óráig lehet leadni a szavazatokat az öt szavazókörben. Szavazókört alakítanak ki Borzsovatanyán a közösségi házban, Demecserben pedig az óvodában, az általános iskolában, a gimnáziumban, a művelődési házban.

Nincs kampánycsend, de mégis van egy-két jogszabály, amit be kell tartani. Ilyen például, hogy a szavazóhelyiség 150 méteres körzetében nem lehet kampánytevékenységet folytatni közterületen, valamint a választás napján nem lehet választási nagygyűlést tartani.

Balogh Róbert (Jobbik):

– Tősgyökeres demecseriként szívügyem településünk sorsa. Polgármesterként feladatomnak tartanám az önkormányzati munka átláthatóvá tételét, a visszaélések megszüntetését, a munkahelyteremtést, a közmunkaprogram értékteremtővé tételét. Városunkat el kell indítani az önfenntartás útján, az önkormányzat mezőgazdasági, ipari potenciáljának kihasználásával. Megválasztásom esetén is hiszek a pályázati lehetőségekben, azok tisztességes megvalósításában. Fontos a jó gyakorlatok átvétele, viszont szükséges a racionalizálás is, az indokolatlan pénzkidobások megszüntetése. Kampányom során én a demecseri választópolgárokat nem megvenni, megfélemlíteni akarom, hanem meggyőzni. Sokan megcsömörlöttek napjainkra az aktív közélettől. Őket szeretném meggyőzni, hogy van olyan politikus, aki tisztességet, emberséget ígér, és megválasztását követően is ezen alapelvekhez ragaszkodik. Szükséges lesz a felálló testület együttműködése, a város érdekei az elsődlegesek. Polgármesterként alázattal viselném tisztségemet, és büszkeséggel képviselném lakosait!

Bartha Zoltán (független):

– 50 éves, nős, két felnőttkorú fiú édesapja vagyok. Demecserben születtem, húszéves vállalkozói múlttal rendelkezem. Már hatodik éve vagyok önkormányzati képviselő, és egyben egyike is azoknak, akik a testület feloszlatását kezdeményezték. Tisztában vagyok vele, hogy ez egy nem mindennapi dolog a település életében, de mi mind a négyen úgy láttuk helyesnek, ha ismét visszaadjuk a választás jogát a lakosságnak, és döntsék el ők majd, hogy a továbbiakban kikre bízzák Demecser jövőjét. Amennyiben megszavaznak bizalmukkal, és bennem látják majd azt a polgármestert, akire nyugodtan rábízhatják a város vezetését, jövője továbbépítését, arra az esetre, amit elsődlegesen biztosra ígérni tudok mindenki számára, az a béke, a megbecsülés és a nyugalom helyreállítása, melynek hiányát már oly sokat megszenvedte a város lakossága az elmúlt két év alatt. Remélem és tudni merem, hogy az iménti szavakat nem tartják tőlem nagyképűen hangzónak, hisz aki egy kicsit is ismer, az tudja rólam, hogy én mindig is békeszerető és konfliktuskerülő ember hírében álltam.

Rátkai Sándor (független):

– Vallom, hogy összefogással mindent meg tudunk csinálni, bármit el tudunk érni. A fiataloknak nincs lehetőségük arra, hogy itt dolgozzanak, itt maradjanak. Ezért ki kell dolgozni egy olyan programot, hogy Demecsert válasszák jövőjük helyszínéül. Különböző kedvezmények nyújtásával az ipari területekre befektetőket kell hozni munkahelyek teremtése céljából. A közmunka ahhoz kevés, hogy megoldja az emberek mindennapi gondjait. Az elkövetkező három-négy év az uniós pályázatok csúcsidőszaka, s ezt teljes mértékben ki kell használnunk. Mindent meg kell pályáznunk, ami hasznára lehet a városnak. Szükség van a minden igényt kielégítő orvosi ellátásra. A háziorvosi körzetekben az orvoshiányt azonnal meg fogom oldani megválasztásom esetén. Rendezett fogorvosi ellátást, hétvégenként gyógyszertári ügyeletet akarok településünkön, valamint Borzsován heti egyszer háziorvosi gyógyszertári ellátást szeretnék. Idősek, betegek, magatehetetlenek számára rövid időn belül igyekszem megoldani a bentlakásos otthoni elhelyezést, s ez új munkahelyeket is jelent.

Szabó Zoltán (Magyar Munkáspárt):

– Debrecenben születtem, 16 éve Nagycserkeszen élek. Két gyermekem, négy unokám van. Nem vagyok demecseri, de ez jelenti egyrészt azt, hogy nem vettem részt az eddigi politikai csatározásokban, másrészt azt, hogy sem személyekhez, sem érdekcsoportokhoz nem kötődőm. Polgármesterként egyetlen dolog vezérelne: legyen jobb Demecsernek, legyen jobb az itt élő embereknek! Nem vagyok demecseri, de szabolcsi vagyok, munkásember. Tudom, milyen nehéz kenyér a miénk. Tudom, mennyire nem törődnek velünk. Polgármesterként az itt élőkért fogok tenni, lobbizni, harcolni mindenütt. A fejlődéshez új és friss erőre van szükség. Olyanra, amely a szegények, a munkahelyüket vesztettek, a kétkezi dolgozó emberek javát akarja. A demecseri emberek sokat dolgoznak, sokat tettek a településért az elmúlt években. Az ő munkájukat akarom továbbvinni, segíteni minden erőmmel. Megválasztásom esetén a képviselő-testülettel jó és tisztességes együttműködésre törekszem. Nem szeretnünk kell egymást, hanem együtt dolgozni a demecseri emberekért.

Váradi László (Fidesz-KDNP):

– Az egyik fő célom a térségi feladat ellátásának szélesítése. Fontosnak tartom egy új polgármesteri hivatal megépítését, mely nemcsak az önkormányzati feladatellátást könnyítené meg, hanem hozzájárulna, hogy a járási hivatal minél több feladatot kihelyezzen Demecserbe. A legfontosabb célom a munkahelyteremtés, a ciklus első három évében 50, a ciklus végére további 100 új munkahely létesítése, a demecseri székhellyel és telephellyel rendelkező vállalkozásokra építve, a jelenlegi közmunkaprogramok megtartása mellett. Demecser eddigi polgármestereként fontosnak tartom a város jövőjét, fejlesztésének reális lehetőségeit. A további fejlődéshez minden pályázati forrást igénybe kell vennünk. A lakosság komfortérzetének növelése érdekében tervezem új piac, óvoda és bölcsőde építését, további játszóterek kialakítását, járdák építését, a meglévők felújítását.Célom: egy bentlakásos szociális otthon építése az egyházak bevonásával, az önkormányzati épületek megújulóenergia-ellátásának biztosítása, a ravatalozó felújítása, a temető körbekerítése, a városközpont kialakítása.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában