Helyi közélet

2016.08.03. 17:36

186 millióból újulnak meg iskolák és óvodák Nyíregyházán

Nyíregyháza - Több nyíregyházi óvoda, iskola, kollégium és bölcsőde a gépek zajától hangos: 30 helyszínen, 186 millió forintos saját forrásból önkormányzati intézmények újulnak meg.

Nyíregyháza - Több nyíregyházi óvoda, iskola, kollégium és bölcsőde a gépek zajától hangos: 30 helyszínen, 186 millió forintos saját forrásból önkormányzati intézmények újulnak meg. A munkálatok szeptemberre befejeződnek, így a gyerekek már megújult épületekben kezdhetik az évet. Jászai Menyhért alpolgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy az év közben felmerülő problémákat igyekeznek gyorsan megoldani, de a nagyobb felújításokat a tanítási szünetre hagyják.

– Ezúttal több intézményben felújítják a vizesblokkokat, radiátorokat cserélnek, festenek, burkolnak és szigetelnek, és van, ahol új tető készül.

Hozzátette: 700 millió forintos pályázati forrásból hat óvoda teljes megújítását tervezi az önkormányzat 2017-ben, ami érintené a Gyermekek Háza Déli Óvoda Kereszt utcai telephelyét, a Búzaszem Nyugati Óvoda székhelyintézményét, az Eszterlánc Északi Óvoda Ferenc körúti telephelyét, a Tündérkert Keleti Óvoda székhelyintézményét és Kikelet tagintézményét is.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában