Helyi közélet

2016.08.17. 18:29

A mennyország visszhangjai

Nyíregyháza - Az ősi hagyományokat újszerű ötletekkel ötvözik.

Nyíregyháza - Az ősi hagyományokat újszerű ötletekkel ötvözik.

Nem kell elutaznunk, hogy gyönyörködhessünk távoli földrészek kórusmuzsikájában, hiszen a XI. Nemzetközi Kórusfesztiválnak köszönhetően Nyíregyházán és megyénk több településén is felcsendülnek a különleges és szép dallamok.

A remény és a szeretet üzenete

A hozzánk ellátogató együttesek közül kiemelkedik a dél-koreai World Vision Gyermekkar, amely az 56 éves története során joggal vívta ki a zenei szakma dicséretét, s napjainkban gyakran a ­„mennyország visszhangjaiként” emlegetik. A kórus magas színvonalú tudását bizonyítja a világ minden részén adott több ezer koncert. Több mint 50 országban énekelt már az együttes, fellépett többek között Európában, Kanadában, az Egyesült Államokban, Japánban és Ausztráliában. Az együttes a megalakulása óta a remény és a szeretet üzenetét közvetíti a világban.

A koreai háború kitörésekor a Robert Pierce által az árvák és özvegyek megsegítésére létrehozott World Vision mozgalom eredményezte a gyermekkórus megszületését, hogy a megsegített árva gyerekek valamiképp viszonozhassák a kapott segítséget. A kórusban jelenleg negyven 12–14 éves gyermek énekel.

A fiatalok Kwon Young karvezetővel megpróbálják a kóruséneklést egy sokszínűbb látványvilágba ágyazni úgy, hogy az ősi hagyományokat újszerű ötletekkel ötvözik.Az érdeklődő zenebarátok a dél-koreai együttest augusztus 17-én 19 órától hallhatják a Kodály Zoltán Általános Iskolában, ahol a tajvani Puzangalan gyermekkórussal ad közös hangversenyt. Belépőjegy elővételben és a helyszínen is váltható.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában