Helyi közélet

2016.08.17. 16:49

A Várszínházi Esték hétvégi programja Kisvárdán

Kisvárda – Az idei Várszínházi Esték augusztusi programjában a hét végén két előadás lesz.

Kisvárda – Az idei Várszínházi Esték augusztusi programjában a hét végén két előadás lesz.

Gyermekmatiné

Augusztus 19–én 10,30 órakor a Művészetek Háza színpadán a budapesti Fogi Színháza mutatja be a Várszínházi Esték 2016 gyerekmatiné–programja keretében a Harsányi Gábor írta és rendezte: Csengő–bongó királyság című zenés mesejátékot. Volt egy ország, messze innen, ahol mindenki énekelt. Volt egy ország, boldog ország, ahol egész nap daloltak a gyerekek. Daloltak a fák, a hegyek, dalolt az ég is. Dalolt a szél is... Ám egy napon a gonosz varázsló átkot bocsátott le rájuk. Elnémult a dal. Tilos volt az ének a Csengő–Bongó Királyságban. Némaságban, zene nélkül éltek az emberek. Zengő–Bongó Királyfi elindult, hogy megküzdjön a Rettenetes–Rettentővel. Az öreg Jós megjósolta, hogy csak akkor jár sikerrel, ha megtalálja a párját a sötét erdőben. Ezer veszély, szörnyetegek leselkedtek rá, de tudta, hogy az erdő közepén várja a párja. De várta ám a Rettentő is, varázzsal, haraggal! A királyfi meg ott állt egy szál karddal. Hogy mi történt ezután? Az kiderül a mesejáték végén!

Csengő–Bongó Királyságban felzendült újra a dal! Csengő–Bongó Királyságban énekel már minden fiatal. Aki nem hiszi, az nézze meg az előadást.

Cirkuszhercegnő a Várszínpadon

Kálmán Imre egyik legismertebb operettjét mutatja be a Budapesti Bulvárszínház, augusztus 19–én, pénteken este nyolc órától a Várszínpadon. Az operettzene rajongói bizonyára ismerik az "Egy drága szempár", "Trombita zeng és recseg a dob", "Kislány vigyázz" című melódiákat Kálmán Imre egyik legnépszerűbb operettjéből, a Cirkuszhercegnőből! Titkok, álarc mögé bújt szerelmes, az arisztokrácia diszkrét bája, a cirkuszporond csillogása mögötti világ, mindebbe bepillantást enged a Budapesti Bulvárszínház művészeinek előadása.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában