Helyi közélet

2016.08.17. 12:21

Csillogó, hálás tekintetek Dombrádon

Dombrád - Halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek számára szerveztek tábort Dombrádon.

Dombrád - Halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek számára szerveztek tábort Dombrádon.

Felpezsdült az élet a dombrádi Művelődési Ház és Könyvtár termeiben augusztus második hetében, ahol 39 gyermek szerzett életre szóló élményeket az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány jóvoltából meghirdetett napközis táborban.

A nagyrészt hátrányos helyzetű fiatalok a tartalmas, kompetenciafejlesztő benti és szabadtéri játékos foglalkozásokon túl salsa és cha-cha-cha táncot is tanultak. Az egykori ásatások helyén a kelták nyomát kutatták, a talpuk alatt elterülő föld 6000 éves múltjával ismerkedhettek. A Helytörténeti Kiállítás és Horváth József Alkotóházban tárlatvezetésen vettek részt, mellyel bővítették ismereteiket elődeinkről és hagyományainkról.

A kézműves foglalkozásokon a portré rajz elkészítésének alapjait sajátították el, egy délután pedig a mozizással kapcsolódhattak ki. Utolsó napra iktatták be a buszos élményszerző programot, az állatkerti kirándulást Óriási lehetőség volt ez a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek számára, akik közül többen még soha nem hagyták el saját lakóhelyüket, nem vettek részt osztálykiránduláson sem a felmerülő költségek miatt. Így felejthetetlen élményben részesültek a Nyíregyházi Állatkertben, amikor megismerkedhettek a föld minden tájának állataival és növényvilágával. Olyan tudás birtokába kerültek, amit a tankönyvek nem helyettesíthetnek. Csillogó, hálás szemekkel és élményektől fáradtan tértek haza azzal a reménnyel, hogy következő nyáron is jelentkezhetnek az Erzsébet-táborba.

- Ragu Melinda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában